torstai 30. tammikuuta 2020

Lomalta kotiin

Palasin tällä viikolla kotiin kahden viikon lomalta. En muista milloin lomasta luopuminen tai koti olisi tuntunut yhtä hyvältä. Omat tutut nurkat ja hiljaisuus. Tarkoitus oli viettää kerrankin loma ilman mukana kulkevia töitä. Olen jo pitkään tiedostanut, etten voi loputtomiin siirtää lomailua. Se on onnistuikin täydellisesti. Tauko koneesta ja vastuudesta teki tosi hyvää päälle. Nukuin loman aikana tosi paljon.


Siis nukuin ja sairastin. Kuten koko muukin 6 hengen porukasta. Mikään ei yhdistä kuten yhteinen tauti tai kaksi. Tarjolla oli influenssaa, oksennustauteja ja muuta mukavaa. Toin myös tuliaisena jonkun uuden lenssun. Mutta kyllä se sairastaminen silti lomalla on helpompaa. Lämpö ja kesäinen sää kutsuivat myös puolikuntoista. Oli ihanaa köllötellä ja lukea varjossa. Koska kukaan seurueesta ei surkutellut kohtaloaan tai epäonnea, tuntui loma ihan lomalta. Paljon sitä ehtii myös puolikuntoisena. En ole juuri mitään uuden vuoden lupauksia tehnyt pitkään aikaan. Rankka vuoden alku terästi loman tarvetta. Ei muuta kuin kalenteri esille ja ruksimaan päiviä yli. Ihan vain minulle ja perheelle. On se onnistunut ennenkin. Ihan kaikkia töitä ei ole pakko kenenkään ottaa vastaa. En muutenkaan ole ikinä nauttinut ympäri vuorokauden raatamisesta. Yrittäjyydessä on aina ollut kyse vapaudesta - sen haluan säilyttää jatkossakin.


Näillä eväillä on hyvä lähteä tähän vuoteen.

p.s. Viherkasvit ja talvetettavat selviävät helposti reissusta kahden viikon kasteluvälistä, kun talon lämmöt säätää hieman talvallista viileämmälle. Ei stressiä tästäkään asiasta. 

SHARE:

1 kommentti

  1. Tuo talon lämpöjen säätäminen viileämmälle on oikeasti hyvä vinkki! Meidän vanha mökki vuotaa aika pahasti ja säädimme sitä jopa niin, että yöksi ja työpäivän ajaksi lämmöt droppasivat. Sen huomasi sähkölaskussakin ja nukuttiin ihan superhyvin. Tuli myös mentyä ajoissa peiton alle, kun illalla huoneilma alkoi viilenemään! :)

    Tsemiä lomapäivistä kiinnipitämiseen, kannattaa varmasti!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig