tiistai 13. lokakuuta 2020

Viikon parhaat

Juttelin tossa pari päivää sitten Instagramissa siitä miten koville pimeä kausi ottaa. Koen asian joka vuosi rankemmaksi. Tuntuu, että keho ei kestä tätä enää. Hiukset tippuvat päästä, joka paikkaan särkee ja väsyttää. Sain paljon viestejä. En todellakaan ole asian kanssa yksin. Minulta kysyttiin myös, että millä pää kestää. 

Hieman klisee, mutta kiitollisuus ja optimisuus auttavat. Ja niiden avullaa jaksan lähes mitä vain. Iloitsen paljon pikku jutuista. Kiinnitän huomiota siihen mitä hyvää on arjessa. Olen usein tosi tyytyväinen. Päätin kasata viikon parhaat. Mitä kaikkea mahtuu 7 päivään. 

Säännöllinen lenkkeily | Olen käynyt kävelylenkillä lähes päivittäin. Olen täysin addiktoitunut askelmittariin ja  en hevillä luovu kävelystä. Jaksan riemuita lähes päivittäin siitä, että tästä on tullut rutiini. 


Mittauskeikka ystävän kanssa | Hivenen rankka, mutta ihana työpäivä ystäväni Riinan kanssa pihaa mittaamassa. Tämä fellow-bloggaaja on nimittäin myös pihasuunnittelija. Päivä oli tosi antoisa. Jaoimme samalla vinkkejä ja pallottelimme ideoita. Päivän päätteeksi kävimme ajelulla Kulosaaressa katselemassa taloja ja pihoja. 


Hevosten rapsuttelu | tytär aloitti ratsastunnit lauantaisin. Minun onnekseni paikka on tuttu ja kaverini tekee siellä tallihommia samaan aikaan. Hän kierrättää minua rapsuttamassa eläimiä. Viime lauantain vietin parin ihanan issikan kanssa. Tuli niin hyvä mieli. 

Hoitokoira tulossa | Sovin erään rescueyhdistyksen kanssa, että meille voi tulla hoitokoira odottamaan uutta kotia. Sally tulee meille marraskuun alussa. Sain jo koirasta kuvia. Ihanaa saada koiraelämää kotiin taas. Olen melko liikuttunut, että koira pääsee pois kylmältä tarhalta juuri talvea vasten. Pieni teko, iso vaikutus. 

Kaapit kasattu | Olkkariin tuli uudet hyllyt. Ne piti kasata. Vaikka kasaaminen ei niin ilahduttanut, niin valmistuminen kyllä sitäkin enemmän. 


Ekat sipulit istutettu | Eka satsi sipuleita maassa. Olen samalla leikellyt perennoja matalaksi ja kitkenyt kukkapenkkejä. Miten rentouttavaa ja palkitsevaa. 

Tuntematon sotilas | Katsoin poikani kanssa  Tuntemattoman sotilaan (sen vanhan). Ei saatu kumpikaan kaikesta selvää. Ihana hetki teini-ikäisen kansssa. 

Vohvelit | Tarvitseeko sanoa enempää? Kyllä ne mansikkahillo ja Kaslinkin kaurakermavaahtokin ilahduttivat. 


100 podcastjakso | Ihan hullu homma tahkoa viikottain podcastjaksoja. Mutta niin vaan valmistui 100:s jakso Puhetta puutarhasta -podia. Jos et vielä eilen ehtinyt, voit kuunnella juhlajakson tosta alapuolelta. Ihanaa viikkoa kaikille! 
SHARE:

2 kommenttia

 1. Näin syksyn kiristäessä otettaan kaikki hyvät vinkit ovat kalliit.
  Luulen, että meille puutarhaihmisille syksyn ja talven tulo on vielä vaikeampaa kuin esim. vaikka kokkausta tai punttisalia intohimoisesti harrastavalle. Meidän intohimomme kohde ja samalla työkin on vähän vuodenaikoihin sidottua. Mutta onneksi monet jutut piristävät ja puutarhaakin voi harrastaa talvella vaikka kirjojen ja huonekasvien avulla.
  Itse koen, että juurikin huonekasvien vihreys ja leikkokukat auttavat myös paljon. Kun aikoinani työskentelin kukkakaupassa, en tuntenut samanlaista kaamosväsymystä. Vihreyden ja elävien kasvien näkeminen selvästi helpottaa.
  Ajattelen myös, että talvilepo on paikallaan ja otan kaiken hieman iisimmin enkä vaadi itseltäni niin paljon kuin kesäaikaan. On ihan ok löhötä sohvalla kirjan kanssa. Tai jopa ilman.

  Ja tosiaan ystävien ja kollegoiden seura ja vertaistuki ovat niitä piristävimpiä asioita. Meillä oli antoisa päivä, vaikka tavallaan rankkakin. Yhdessä kaikki oli kuitenkin hauskempaa ja päivästä jäi inspiroitunut fiilis.
  Ja ne talot, en vieläkään ole päässyt niistä yli... Oli kuin ulkomailla olisi käynyt. Kiitos ja otetaan joskus uusiksi! <3

  VastaaPoista
 2. Itselläni on taas alkanut vanhemmiten kääntymään toisin päin. Valon lisääntyminen keväällä saa mut käymään ihan ylikierroksilla ja väsytän itseni. Syksyä kohti elo rauhoittuu ja maltan levätäkin ja talven pimeydessä nukunkin niin paljon paremmin.
  Elämän parhaita asioita on juuri ne pienet jutut arjessa💚

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig