lauantai 12. marraskuuta 2022

Kuivatut appelsiinit

kuivatut-appelsiinit-100outdoor

Kuivatut appelsiinit ovat jouluklassikko jo vuosien takaa. Superhelppoon jouluaskarteluun tarvitsee vain appelsiineja ja tomusokeria sekä uunin ja terävät veitsen. Kuivattuihin appelsiineihin uppoavat myös ne hieman nahistuneet appelsiinit, jotka ovat unohtuneet syödä. Lopputuloksessa nahkeus ei näy. 

kuivatut-appelsiinin-siivut-jouluun-100outdoor

Aloita leikkaamalla appelsiinista siivuja. Tee tasaisista jälkeä niin, että siivut ovat mahdollisimmat tasapaksuja ja ympärillä on aina saman verran kuorta. Mitä ohuempia siivuja leikkaat, sitä nopeammin ne kuivuvat. 

kuivatut-appelsiinit-100outdoor

Lado appelsiinin siivut talouspaperille ja painele toisella paperilla siivuista kosteutta pois. Tämä nopeuttaa uunikuivatusta huomattavasti. Ripottele sen jälkeen tomusokeria siivujen päälle. Tomusokeri antaa kuivatuille appelsiinin siivuille kauniin kiillon. Siirrä siivut uuninpellille, jonka päällä on leivinpaperi. Kuivata appelsiinit 75 asteessa uunin keskitasolla. Varaudu siihen, että kuivatus voi viedä useita tunteja. Siivut ovat valmiita, kun ne ovat täysin kuivia. Saat kosteuden haihtumaan uunista helpommin, kun lisäät puisen lastan uunin luukun väliin.

kuivatut-appelsiinit-100outdoor

Kuivatut appelsiinit ovat monipuolisia koristeita. Kokeile niitä esimerkiksi havujen ja kynttilöiden kanssa tai kransseissa ja paketin koristeina.

kuivatut-appelsiininsiivut-100outdoor


Ihanaa joulun odotusta! 


SHARE:

1 kommentti

  1. Kiitos ohjeesta! Kuivatut appelsiinisiivut ovat kauniita koristeita. Kuivaan appelsiinsiivut koristeeksi tekemääni havukranssiini. Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig