tiistai 7. huhtikuuta 2015

PIHOISTA PARHAAT


Viime kesäni oli mitä erikoisin. Sain kiertää tuomarin roolissa upeita suomalaisia pihoja. Minun kanssani pihoja tuomaroivat Tommi Heinonen ja Hanna Sumari.
Koin olevani etuoikeutettu päästessäni Suomen kaunein piha–ohelmaan mukaan. En vain siksi , että työ oli yhtä lystiä, vaan siksi, että pääsin näköalapaikalta ihmettelemään suomen pihojen parhaimmistoa. 

Koko kuvaustiimi ihmetteli pihojen tasoa. Niin hienoja ja valmiita olivat jokainen niistä. 
Osallistujilla tuntui olevan hanskassa kaikki: suunnittelu, kivirakentaminen, kasvit ja ylläpito. 

En usko, että suomalaisten puutarhaohjelmien  historiassa on näytetty ikinä näin valmiita pihoja. Moni niistä oli selvästi useamman vuoden työn  tulos. Itse näin vain pihat joten odotan mielenkiinnolla illan ohjelmaa ja mahdollisuutta päästä kurkistamaan millaisia omistajia näillä pihoilla on. 

kuva: Brendan Delany


Nauttikaa :) 

SHARE:

40 kommenttia

 1. Huimaa! Huomasin aamulla lehteä lukiessani, että sinä olet mukana ohjelmassa! Varmasti hieno kokemus, odotan innolla tulevia jaksoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin. Puutarhaihmiset ovat järkiään kaikki niin kivoja, että ohjelma ei voi olla muuta kuin onnistunut :)

   Poista
 2. Valmiina! Johan tätä on odotettukin, miten tässä nyt vielä iltaan asti malttaa kärvistellä. Onnea ja huimaa tv-iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti aika menee. Viime kesänä kuitenkin kuvattiin ja nyt on jo kevät :)

   Poista
 3. No kyllä tätä olen odottanut, kun näin ekan mainos ohjelman! Onnea sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka en olisi ohjelmassa mukana niin katsoisin silti. Niin upeita kohteita mukaan on saatu :)

   Poista
 4. Piti laittaa oikein muistutus kännykkään, kun muuten saattaa unohtua.

  VastaaPoista
 5. Yes, ihan huippujuttu! Täällä myös odotetaan iltaa kuumeisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin odotan. Pihat oli niin huippuja, että mäkin katson niitä miellelläni telkkarista. Mielenkiintoista nähdä miltä näyttävät kuvattuna.

   Poista
 6. Hei mahtavaa :D Kerrankin hyvä syy katsoa telkkaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan nappi veto! Kun tämän tyyppisissä ohjelmissa näkee uusia kasvoja niin monesti on vähän sellaista ylipirteyttä tai jotain metkaa, mutta sinähän olit ihan vallan hurmaava ja luonteva :D

   Poista
  2. Hahhaa... No hyvä etten ollut ylipirteä :D

   Poista
 7. Oi, en ollut huomannutkaan, että ohjelmaan osallistuu joku "tuttu"! :D
  Olin jo ajastanut digiboxin tallentamaan ohjelman, mutta nyt minäkin aloin odottaa sitä kärsimättömästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on ollut huomata, miten moni puutarhan harrastaja odottaa tätä. Tässä ohjelmassa on vähän samaa kuin blogimaailmassa. Vinkkejä harrastajalta toiselle. Siksi tämä on musta niin kiva!

   Poista
 8. Iiiik, minäpä oon täällä miettinyt mainoksia nähdessä että kukahan tuttu, enkä hoksannut vaikka kielenpäällä se koko ajan oli. Eilen sitten olin lentää pertsiilleen kun tajusin mikäs tuttu se siellä. Voihan sen blogituttavuudenkin luokitella jonkusortin tutuksi. :D Hmmm. Ihan huippua kyllä, olet paikkasi ansainnut ja varmasti oli tosi hieno kokemus. Varmasti jännittävää myös sinulle, nähdä minkälaista väkeä pihojen omistajat olivatkaan. Vähän oon iloinen et alkaa uus puutarhaohjelma, ei tarvitse vanhoja puutarhatallenteita kuluttaa illasta toiseen (toimii iltoisin mun radiona). Mä niiiin ootan että pääsen ammentamaan inspiksiä ohjelmista. Kärppänä telsun edellä klo kakskyt reikäreikä, kerrankin jotain katottavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheee!! Mä olin messuilla töissä ja pari asiakasta hyvällä halulla jutteli ohjelmasta tajuamatta, että olen mukana siinä.

   Ja kyllä me täällä blogistaniassa kaikki ihan oikeita kavereita ollaan. Mä olen monta tavannut livenäkin :)

   Poista
  2. Oisit vaan kertonut asiakkaille, mitenhän olisivat reagoineet. :) Oot sie aika kettu, salaa kuunnellut vaan. Hihih. No ehkä olisin itsekin ollut hiljaa ja kuunnellut..

   Kyl on blogistanialla semmoinen vaikutus että kavereitaha me tosiaan ollaan. Eihän sitä tiedä vaikka joskus nähtäis, esim niillä puutarhamessuilla tai sitten jossain miitingissä. Olen ainaskii kerran saanut kutsun Helsinkiin puutarhatapahtumaan/miitinkiin mutta oli just edeltävänä viikonloppuna käyntiä Helsingissä niin en sitten vihtinyt heti perään toista reissua tehdä. :) Nyt viikonloppuna olis Turussa messut ja voih ku ois ihanaa käydä. Viime vuonna mä olin ja tykkäsin.

   Poista
  3. Ainiin, sähän oiit niinku oisit aina ennenki ollu!!! :D

   Poista
  4. Mua on tosi bloggaajakaveri käynyt messuilla morjestamassa tänä ja viime vuonna, mikä on ollut tosi kivaa. Olen kyllä harkinnut sitä tämän kesän miitinkiä jota esim. Riina on järkkäämässä. En tiedä vielä miten työt menevät, joten harkinnassa on vielä. Olisi kyllä kiva tavata!

   Poista
 9. Pakko tulla vielä komentoimaan; olit niin luonteva, asiantunteva ja kuvauksellinen, sinuthan on suorastaan luotu esiintymään!

  VastaaPoista
 10. Onnea. Olitte kivoja koko tiimi. Hienoja, erikoisia pihoja oli tänä iltana.

  VastaaPoista
 11. Hienoa!!! Onnea Kati :) Tuntuu todellakin siltä, että hei, mulla on tuttu telkussa :D

  VastaaPoista
 12. Laitoin ohjelman oikein nauhoitukseen ja katsoin sen kaikessa rauhassa illalla.
  Ihanan persoonallisia pihoja, joista saa monenlaista ideaa. Kaikista pihoista huokui omistajiensa rakkaus puutarhanhoitoon. Ja on kyllä jokaisessa vietetty aika tovi hikoillen ja uurastaen, mutta varmasti myös nauttien.
  Olitte kaikki kyllä niin paikallaan ohjelman tuomareina. Täydennätte mahtavasti toisianne! Ja täytyy kyllä nostaa hattua ja kiittää myös pihojen omistajia. Tuotatte meille katsojille paljon mukavia ja inspiroivia hetkiä. :)
  Jatkoa innolla odottaen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että yhtään pihaa ei ilman hikoilua synny, ellei sitten ole pinkka tosi kunnossa. Kyllähän me kaikki se nyt tiedetään :D

   Poista
 13. Ohjelmaa odotin jo kuin kuuta nousevaa! Todella ihania ja mielenkiintoisia puutarhoja!
  Ja minä ihmettelinkin, miten olit jotenkin tutun näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oisin odottanut, vaikken olisi ollut mukana. Musta on jopa kiva katsoa pihat nyt uudelleen ihan rauhassa telkkarista.

   Poista
 14. Hieno juttu...kivaa kun telkkarista tulee muutakin kuin uusintoja! Laitoin sinulle haasteen blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Arvostan niistä kyllä jokaista, vaikka vähän laiskasti niihin tartun :)

   Poista
 15. Upea tuomaristo. Täytyypä etsiä sarja ja alkaa seurata sitä, varmaan on inspiraatiota luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin sain ihania vinkkejä suunnitteluun. Kyllä ihmiset osaa olla taitavia!

   Poista
 16. Onnea ja hienoa esiintymistä! :) Odotan innolla muita jaksoja. Pidin tuosta Porvoon pihasta kovin paljon - musta on sitten tyylikäs puutarhassa kaiken vihreyden keskellä.

  Vaikka itse vierastankin pihojen kilpailuttamista, niin tuo ryhmittely eri tyyliisiin pihoihin toimii, kun sieltä pystyy halukkaat napsimaan parhaimmat ideat.

  Vähän extraa olisin toivonut ohjelman sisällölle, kun kaksi kautta kauneimpia koteja on katseltu, niin pikkaisen olisi tuotantotiimi voinut keksiä jotain uutta tähän pihaohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelmassa voi hyvin keskittyä kauneuteen ja hyviin vinkkeihin. Ja niitä piisaa!

   Poista
 17. Wau! Mulla on mennyt ihan ohi koko ohjelma, mutta korjaankin tilanteen hetimiten ja meen kurkkaamaan ekan jakson! Hieno juttu, että oot mukana ohjelmassa! :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig