lauantai 21. marraskuuta 2015

HELPPOA SAMMALESTA

 Ystäväni kahdehti maanisuuttani yksi päivä. Vain se sana kuvaa hyvin touhuintoani joulun alla. Kortit on jo askarreltu, lahjat hankittu ja pakattu. Sormet näpräävät kaikkea pientä kivaa milloin mistäkin ja päässä sauhuaa tuhat projektia, joita ei  voi toteuttaa kesällä. Koska ei ehdi. Koska puutarha.

 

 No nyt värkkäsin tyttären kanssa tällaisia sammalamppeleita. Tosi helppoa. Ei vaadi kuin hieman vaivannäköä, lekasoraa ja sammalta. 

Yritän toteuttaa jouluun mennessä isommat työprojetit alta pois, jotta voisin siirtyä seinien maalaamiseen. Ja ehkä lattian. Tämä viimeinen saa aikaan lievää verenpaineen nousua ja sellaista jännää tuskaista naaman vääntelyä miehelläni. 

Saan selville näillä projekteilla yhäkö mieheni minua rakastaa. Tiedän, että osaan olla hieman hengästyttävä. Onneksi olen löytänyt rinnalle kumppanin, joka jaksaa minua. Se on parasta se!

Tarttukaa unelmiinne, toteuttakaa niitä ja eläkää! Muutama lisätunti vuorokauteenkaan ei haittaisi. 

SHARE:

26 kommenttia

 1. Kivat amppelit! Minäkin askartelin taas sammalesta ja tein YouTube-videonkin aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh... sä olet alkanut vlogata. Sä olet niin kaikkialla. Respect :D

   Poista
 2. Kiva idea joulukorteiksi. Sammalamppelit on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos :) Aina ei ole paljon aikaa. Joskus on kiva oikoa ja tehdä helppoja juttuja.

   Poista
 3. Mutta olethan saanut paljon kaunista aikaan maniassasi :I Ihanat amppelit, ei niihin mitään muuta kaipaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Saan paljon aikaan. Kaikenlaista. Sitä tuskin voi kukaan kiistää :D

   Poista
 4. Kauniit ruukut ei juuri muuta kaipaakaan, ja sammal (+ havut) on kyllä just hyvä koriste. Lumihan ne kohta peittää (täällä peitti just eilen).
  Kuusi on kyllä hyvä aihe joulukorteiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelmalliset pikkuamppelit siitä, että niissä ei juuri kasvutilaa ole. Siksi juuri sopiviat sammaleelle.

   Poista
 5. Ai hitsi pääsisinköhän itse huomenna samaleiden kimppuun?! Haaveilen tekeväni mm. suuuuren sammalpallon<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan tuijapallon. Ja ja ja .... En mäkään kaikkea ehdi ikinä, mutta yritetään saada pallot aikaan :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ne on kyllä kivat. Honkkarista. Niitä oli siellä vielä viime kesänäkin.

   Poista
 7. Minun Ukkokultani kyllä ajoittain hermostuu "maanisuuteeni". Toisinaan on vaikea yhdistää satakuntalaista täydellisyydentavoittelijaa ja hämäläistä nautiskelijaa (jollainen Ukkokultani on). Minulla kun on aina joku projekti menossa ja Ukkokullalla samanaikaisesti vähintään viisi minun suunnittelemaani yhä aloittamatta. Rakkautta on hyväksyä tilanne ja oppia elämään sen kanssa tulevinakin vuosina.
  Sinulla on ihania ideoita, joita myös jaksat ahkerasti toteuttaa. Kiitettävää maanisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahhaaa.... Meillä on vähän sama. Onneksi Mies on aktiivinen lasten touhujen kanssa. Siinä on mulle riittämiin. Mäkin yritän miettiä hommat monen vuoden jänteellä. Parempi tulla toimeen ja käyttäytyä ihmisiksi :D

   Otan viimeisen lauseen kohteliaisuutena fellow-maanikolta :D

   Poista
 8. Onpas kauniit amppelit. Oletkin ollut ahkera. Minä päätin tänä jouluna tehdä joulukortit omista valokuvista, mutta kaikki lahjat on vielä hankkimatta. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä hyvin aikaa vielä askarrella vaikka mitä :)

   Poista
 9. Hih, minäkin ajattelin repiä tapetit pois olkkarista ennen joulua. Ja tietenkin maalata ja tapetoida myös. Mies ei ole ihan niin innoissani kuin minä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän johtuisi. Se on ehkä viheliäisintä hommaa ikkunoiden hiomisen lisäksi mitä tiedän. Hyvä että ei tekeminen lopu kesken :D

   Poista
 10. Hauska, mulla on just samanmoiset huvikatoksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä sulla niissä on, kun nää on niin pienet? Mulla on ollut käpyjä ja sammalta. Keväällä nämä roikkuvat taimihyllyssä tuomassa lisätilaa. Tosi kauniit, mutta auttamattoman pienet. Mietin jo ostaessa, että nämä ei ole kyllä puutarhaharrastajan suunnittelemat.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Juurikin sammalta tällä hetkellä, nyt lumella kuorrutettuna.
   Kesällä niissä oli orvokkeja, ja semmoisissa vielä pienemmissä patjarikkoa. Tunnisteella Ruukkuistutukset löytyy mun blogista niihin liittyviä postauksia :)

   Poista
 11. Sammaleet ovat monimuotoisia ja kauniita! Kannattaa kuitenkin muistaa, että niiden keräämiseen täytyy olla maanomistajan lupa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jäkälään on lupa, mutta sammalta ja oksia riittää onneksi omalla pihalla vaikka kuinka. Sammal pitäisi olla tosi hidaskasvuista, mutta meidän pohjoisnurkassa se kasvaa tosi nopsaan ja tuntuu viihtyvän hyvin.

   Poista
 12. Todella hurmaavat amppelit <3 Voin samaistua tunteeseesi kärsivällisyyden rajojen koettelemisesta. Kolmen miehen taloudessa ainoana naisena asuvana ei aina ole kovin helppoa :D Onneksi pojat sentään vielä ovat pieniä ja tulevaisuudessa odotan heistä multasäkkieni ja sisustusideoideni toteuttajaa...

  Ihanaa joulunodotusta, jatka samaan hurmaavaan tyyliisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä olet miettinyt kaiken selvästi valmiiksi :D Mä en luota ollenkaan, että meidän pikkuikku auttelisi mua. Kyllä se välillä jotain jo jeesaa. 9-vuotias nostelee jo yhtä ja toista yllättävän tehokkaasti :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig