tiistai 6. marraskuuta 2018

Vihersisustaminen somessa

Olen ilahtuneena seurannut viime vuosien viherkasvibuumia, joka näyttää aina vain jatkavan voittokulkuaan. Viherkasvit tuntuvat valtaavan myös sisustusharrastajien ja -ammattilaisten koteja. On ollut ihanaa ihailla suomalaisia sisustajia, jotka käyttävät kasveja tyylikkäästi niin, että ne ovat osa kokonaisuutta. Vihersisustamista parhaillaan. Sellaisista kuvista on kiva inspiroitua itsekin ja bongata mielenkiintoisia kasveja. 


Juttelin aiheesta Hernepensaskujanne-blogin Johannan kanssa. Mietimme ilmiötä ja sitä, onko Suomessa ollenkaan instatilejä, jotka keskittyvät puhtaasti vihersisustamiseen tai sellaisia, joissa se pienemmästä roolista huolimatta olisi taidokkaasti esillä. Otimme asian haasteen kannalta ja alkoi raivokas instan myllääminen. Yhtään sellaista grazy plantlady-tyyppistä tiliä en Suomesta uskonut löytäväni. Mutta löydettiin me. Kuten monta muutakin tosi innostavaa ja kaunista tiliä.  Ne on listattu artikkeliin, joka on Versoilevan sivuilla. Teimme myös podcastin jossa kävimme instatilejä läpi. Podin voit kuunnella soittimesta, joka löytyy tämä postauksen lopusta. 


Omakin vihersisustaminen otti taas tuulta alleen ja oli pakko käydä hakemassa pari mielenkiintoista kasvia itsellekin. Halusin vähän kookkaampia kavereita, koska meidän suureen taloon tuntuu hukkuvan kaikki pieni. Myös ruukkujen pitää olla isoja tai ainakin korkeita. elholta löytyy asiaan tosi kiva ratkaisu. b.for soft up ruukun mukana tulee hauska teline, joka toimii koristeen tapaan, jos ruukku on upotettu sen sisään. Yhtä hyvin sitä voi käyttää kuten kuvassa ilmavan kukkajalan tapaan. Juurakkovehka ei ollut niin iso, että sille olisi voinut ajatella tosi isoa ruukkua. elhon ruukku sen sijaan oli juuri sopiva. Ostin myös taka-alalla näkyvän kultapalmun. 


Suunnitelmissa on myös jonkunlainen amppeliryhmä joko keittiöön tai olohuoneeseen. Tai ehkä molempiin. Ja näin se villitys vie mennessään. Sitä vain sekoaa ja pian näkee amppelimahdollisuuksia jokaisen ikkunan edessä. b. for soft -sarjasta löytyy myös ihana palloamppeli, joka on vilahtanut blogissani ja somessani useita kertoja. 


Jos me missattiin Johannan kanssa joku tosi kiva vihersisustustili niin olkaa kivoja ja käykää kommentoimassa meidän Versoilevan artikkeliin tai instaan. Jaetaan inspiraatiota muidenkin iloksi.


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig