perjantai 16. marraskuuta 2018

#kranssiLOVE

Joko olet osallistunut Kukkalan Sannan #kranssiLOVE haasteeseen? Homma on helppoa. Teet kranssin, kuvaat sen instagramiin tai blogiin ja tägäät kranssin haasteen tunnuksella. Pakkohan tähän oli tarttua. Niin ihania Sannan haasteet ovat. Olin tällä kertaa vähän spesiaaliasemassa, koska Sanna tuli meille kylään. Sain ohjausta kädestä pitäen. 


Toiveena ja ajatuksena oli tehdä jouluinen, ilmava ja rento kranssi messinkiseen kranssirenkaanseen. Halusin jättää renkaan kaunista pintaa näkyviin mahdollisimman paljon. Isoin juttu oli harjoitella sitä, että malttaa lopettaa materiaalien laittamisen. Oli hämmästyttävää huomata miten vähillä aineksilla kranssi lopulta valmistui. 


Kranssiin käytin sembramäntyä, metsämäntyä, kuivan kuusen oksan, eukalyptusta ja ruusunkiulukkaoksan.  Tai kaikkea ei mennyt läheskään oksan verran, vaan pieniä osia oksasta. 


Sanna on ihan mieletön kranssitaitaja ja olen usein inspiroitunut hänen blogistaan, kimpuistaan ja kransseistaan. Sain neuvoja siihen miten aloittaa sitominen, katsoa kasvien paikat ja miten päätellä kranssi kauniisti. Sitomiseen käytin kirkkaanpunaista rautalankaa. Eipä olisi tämäkään tullut  itselleni mieleen. Rautalanka pilkahtaa vain hieman sieltä täältä, mutta on aivan ihana lisä kranssissa. 


Sembramäntyä en ole aiemmin käyttänyt kranssissa. Sen pehmeä ja lähes tupsumainen habitus valloitti kertaheitolla. Sanna pyysi myös keräämään tuulenpieksemiä männyn oksia. Ja totta tosiaan... ne ovat ihan täydellisiä joulukranssiin. 


Teimme Sannan kanssa molemmat omat kranssimme. Kuvasimme aiheesta samalla videon. Lupaan laittaa sen jo ensi viikolla Versoilevan sivuille. Ennakkoon voin kertoa, että videossa on paljon vinkkejä kranssitaiteiluun. Videosta saa myös hyvän käsityksen sitomisesta. Minun kranssini näyttävät jatkossa ihan erilaiselta. Niin hyvät vinkit sain, joten laitetaan hyvä kiertämään. 


Katso Sannan tähän mennessä tekemät kranssit allaolevista linkeistä.
#kranssi 1
#kranssi 2

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ilo kranssin tekemiseen kyllä paistaa näistä! Tuo punainen lanka on niin kiva lisä tuossa! Tykkään kun se vilahtelee siellä täällä.

    Kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Kranssit ovat kyllä nyt niin sopivia kotona sisälle tai ulos. Täytyypä käydä katsomassa löytyykö varastosta rautalankaa, johon voisi tehdä kranssin meidän ulko-oveen.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig