perjantai 12. heinäkuuta 2019

Heinäkuun kauneimmat kukkijat

Keskikesällä kukkii moni korkeampi kaunotar. Koko puutarha on humpsahtunut melkoiseksi viidakoksi. Silloin on ihanaa, että sieltä täältä nousee isoja perennoja. 


Näkymät ovat meillä tällä hetkellä hyvin vihreävoittoisia. Sieltä täältä nousee pastellisia perennoja. Varjoliljat tuottivat kauneimman kukinnan moneen vuoteen. Pioniunikkoja en kylvänyt tänä vuonna, mutta sieltä täältä ne nousevat siitä huolimatta.


Suurimmat ritarinkannukset huitelevat jo yli pääni. Sain lajikkeen jakotaimena. Siitä kehkeytyi korkein  ja rotevin ritarinkannus, minkä olen ikinä nähnyt. 


Itsekylväytyvät perennat ovat samaan aikaan ilo ja riesa. Kitken osan sormustinkukista, mutta moni saa jäädäkin. On hauskaa, kun niitä nousee jopa pensaiden uumenista. 


Aurinko paistaa ja uskoisin ehtiväni mustikkaan ja pihahommiin.
Täällä siis kaikki harvinaisen hyvin!

Ihanaa viikonloppua!
SHARE:

6 kommenttia

 1. Toivottavasti mustikkaa löytyy, täällä on kehnoin sato sitten ikinä. Kaunis ritarinkannus, itse olen toistaiseksi vain epäonnistunut sen kasvatuksessa.

  VastaaPoista
 2. Sormustinkukkaa nousi monena vuonna meilläkin, sitten mies luuli niitä rikkakasveiksi ja sinne menivät nekin! Pitää heitellä siemeniä uudestaan...:)

  VastaaPoista
 3. Nyt on niin rehevää pihalla, mutta harmikseni pioni ei halua kukkia tänä kesänä kuin yhdellä kukalla.

  VastaaPoista
 4. Wonderful flowers, great photos.
  Have a nice Sunday
  Maria

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig