maanantai 7. lokakuuta 2019

Pienten ruukkupuiden talvetus

Pienet ruukkupuut (laakerit, oliivit, kalamondiini ja viikuna) on kannettu vierasmökkiin talvehtimaan. Lämpö on säädetty 10 asteeseen. Tässä vaiheessa hoito on helppoa. Hieman kastelua ja sumuttelua. Jännittävintä (sanan mahdollisimman huonossa merkityksessä) on kasvien tarkkailu tautien osalta. Nyt jännitetäänkö sainko kilpikirvat häädettyä kesän aikana. 


Lehdet ovat ihanan vihreitä ja niitä ei korista taudin aiheuttamat pilkut. Jouduin viimein tarttumaan torjuntapuikkoihin, jotka sujautin multaan. Aloitin hoidon talvella ja jatkoin sitä vielä kesällä. Kasvit innostuivat puskemaan uutta lehteä, joten riivin ja leikkelin kaikki pilkulliset lehdet pois. Nyt jos uusia ilmaantuu, huomaan taudin nopeammin. 


Juttelimme Johannan kanssa aiheesta myös Versoilevan podcastissa, jonka voit kuunnella suoraan alla olevasta soittimesta. Tarkkoja hoito-ohjeita kirjasin Versoilevan artikkeliin. Tärkein ohjeeni on se, että kasvit viihtyvät usein muutenkin kuin juuri niissä optimaalisesssa olosuhteissa. Talvetusta kannattaa aina kokeilla. Oli paikka sitten olohuone tai autotalli.

SHARE:

4 kommenttia

 1. Övervintring är inte så svårt, bara man har utrymme...mina apelsinträd brukar få vara inne fast i ett svalare rum och pelargonerna åker ner i källaren!
  Ha en fortsatt fin vecka :)
  Kram Titti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jag tycker också att det inte så svårt. Ha en fin vecka Titti :)

   Poista
 2. Talvetus ehdottomasti kannattaa!
  Meillekin tuli sitruspuihin villakilpikirvoja, mutta luulen, että nyt olen jo voiton puolella.
  Onneksi on hyviä torjunta-aineita olemassa ja puista saa nauttia useamman kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä turvaudun jatkossa aikaisemmin puikkoihin. Puut ehtivät mennä aika ruppaseen kuntoon ennen torjunta-ainetta. Onneksi selvisivät.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig