keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Halloween koristelu - maanläheiset värit

Halloween ja ihanat kurpitsakoristeet ovat taas täällä! Viime vuoden väri-iloittelun jälkeen kaipasin jotain muuta. Mietin miltä suomalainen Halloween voisi näyttää. Koska juhla on meillä verrattain nuori, on täällä menty lähinnä Ameriikan malliin: oranssit veikeänaamaiset kurpitsat, tekoverta ja hämähäkkejä. Mutta miksi se ei voisi olla jotain muutakin?


Halusin koristeluun ehdottomasti kurpitsan, koska se on minulle se juttu Halloweenissa. Olen hamstrannut kaapissa viimevuotisia kurpitsoja, koska huomasin niiden kuivuvan. Ajattelin jo silloin maalaavani kurpitsat, jos kuivatus onnistuu. Onnistuihan se - tuurilla ja vahingossa.


Halusin koristeluun kuivakukkia, jotka nyt ovat kovin pinnalla Suomessa, luonnonläheisiä sävyjä ja mustaa, joka lisää dramatiikkaa. Pienen ripauksen väriä tuovat eriväriset pikkumaljakot. Sitten vain kaikki sikin sokin pöydälle. Koko komeuden sitoo pitkä ja tumma kelloköynnöksen verso.


Tästähän tuli melko hygge. Musta, mattapinta saa kurpitsat näyttämään jopa hieman arvokkailta. Koristelusta taisi tulla aikuiseen makuun sopiva. Vaikka kyllä minä tuonne pari mustaa hämähäkkiä kelpuuttaisin.


Koristeluun käytin:
4 eri kokoista kurpitsaa
liitutaulumaalia kurpitsojen värjäämiseen
kelloköynnöstä
kukkakaupan kuivia heiniä
kuivia maksaruohon kukintoja
kuivia saniaisia
kuivia kukintoja suolta
kuivattuja siemenkotia
kymmenkunta pientä maljakkoa (eri värisiä)
intialaisia hopean värisiä kynttiläkuppeja
valkoisia kynttilöitä


Kuuntele myös Versoilevan uusin Puhetta puutarhasta-podcastjakso, missä minä ja Johanna juttelemme siitä miltä suomalainen Halloween voisi näyttää. Podista kuulet myös kuivattujen kurpitsojen tarinan. Versoilevan uusimpaan artikkeliin on kerätty paljon inspiraatiokuvia Halloween-koristeista. Podi-jakson voit kuunnella suoraan alla olevasta soittimesta. Ihanaa Halloweenia kaikille!

SHARE:

7 kommenttia

 1. Nuo luonnolliset sävyt ovat todella kauniita!
  Itse en niin räväkästä oranssista piittaa, joten tämä koristelu sopisi hyvin meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle käy kaikki fiiliksen mukaan. Mutta on tämä munkin makuun onnistuinen Halloween-koristelu :)

   Poista
 2. Nuo kurpitsat on kyllä upeita.
  Muutenkin jos minun jostakin syystä pitäisi tehdä halloween koristelu, se voisi olla hyvin paljon tuon tyylinen. Mutta minä en ole vieläkään ymmärtänyt mikä idea siinä on, enkä ole ikinä sitä millään tavalla viettänyt. Liekkö olen ainoa lajiani :)
  Oikein mukavaa torstai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että läheskään kaikki viettävät Suomessa Halloweenia. Se korostuu paljon somessa, mutta se tuskin on suurin osa ihmistä. Mä ajattelen näitä kausikoristeina. En sen kummemmin vietä Halloweenia. Tykkään kimpuista, asetelmista ja DIY:sta, joten kurpitsat ja Halloween menee hyvin loka-marraskuun taitteessa :)

   Poista
 3. Kaunista! Loka-marraskuun koristeet, vaikka myös Halloween-koristeet.

  VastaaPoista
 4. Tuo kelloköynnös onkin upea asetelmiin tänne loka-marraskuun taitteeseen. Se kun kestää kylmää ja tummenee kylmemmillä keleillä. Pitää käydä huomenna nappaamassa muutama köynnös, ennen kuin vie loput bioon Ü
  Tykkään viettää ennemmin kurpitsajuhlaa, niin että koristelen kodin kurpitsoilla (pienillä vaaleilla) ja tummilla kukilla ja tietysti kynttilöin. Kiva oli myös, kun tänään pari pikkutyttöä kävi ovella "Karkki vai kepponen" -kierroksella. Pitää varautua ensi vuonna karkein, nyt saivat tyytyä siihen, mitä meiltä sattui löytymään. Ihan samalla tavalla tuommoiset söpöläiset tänne on tervetulleita kuin noidat palmusunnuntaina.

  VastaaPoista
 5. Ihanat luonnonläheiset värit! Nää viehättää mun silmää enemmän, kuin ne totutut kirkkaan oranssit koristelut. Vaikka kivojan nekin on, ja lasten makuun ne taas uppoaa paremmin :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig