perjantai 25. joulukuuta 2020

Lunta ja havukoristeita

Täällä on nautittu ihanan kiirettömästä joulusta. Mikä parasta, lumisade alkoi aaton aattona, kun ajelimme kohti vanhempieni kotia. Valkoinen joulu oli paras lahja. Pimeä tulee jo aikaisin, mutta otsalamppujen avulla kotimetsästä löytyi isot määrät havuja joulukoristeluita varten. 


Helppo ja kaunis joulukattaus syntyi männynhavuilla. Tuikkukuppien ja korkeiden kynttilöiden lisäksi koristeena oli muutama iso makedonianmännyn käpy, jotka oli kerätty jo syksyllä. Myös äitini harrastaa juhla-astioita. Minusta on ihanaa ottaa esille vain pari kertaa vuodessa erityisempi astiasto. 


Joulukuusi aiheutti eniten päänvaivaa. Olohuoneen maisemaikkunoiden eteen sai rakennettua ihanat havukoristeet, jotka näkyvät hyvin sisälle asti. Allergisessa perheessä joulukuusikin voi olla aiheuttaa hankaluuksia. Aina on onneksi asia ratkennut jotenkin. Metsäkuusi on meillekin passeli ulkona nautittuna. 

Havukoristeiden lisäksi sytyttelimme illaksi kynttilöitä lyhtyihin. Innostuin tekemään yhden lumilyhdynkin monen vuoden tauon jälkeen. 


Isoin homma oli havupalloissa. Ne ovat ovat aina vaivan väärti. Ihanat ainavihannat pallerot ilahduttavat koko talven. Myös joulukuusi-asetelma näytti paremmalta, kun tilassa oli koristeita myös korkeammalla. Nyt jatkan joulusta ja lomasta nauttimista ulkoilun ja jouten olon merkeissä. 

Ihania välipäiviä teillekin 💙

SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos Kati💖, ihana metsäkattaus. Oikeaa luontotunnelmaa, tunnen havun tuoksun.
  Tänään pakko päästä metsään. Teillä on satumaisen viehättävä koti ja vielä luntakin. Siitä vain haaveillaan ...

  VastaaPoista
 2. Love your Christmas decoration! Green and simple!
  Have a lovely day...
  Titti

  VastaaPoista
 3. No mutta onpas teillä tosi paljon lunta! Täällä Lohjalla ei ole nimeksikään. Se tuo Harju jakaa ja vaikuttaa varmasti säihin.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig