maanantai 4. tammikuuta 2021

2021 - trendit

Uusi vuosi ja uudet trendit. Seuraan aktiivisesti ulkomaalaisia trendijulkaisuja ja tutkimuksia. Vuosien kuluessa on tullut hyvä näppituntuma siihen mitkä jutut trendaavat myös meillä ja mitkä eivät. 

Puutarhamaailma ei ole niin nopeasti muuttuva, että kaikki muuttuisi kokonaan vuoden vaihtuessa. Tietyt trendit elävät pidemmän syklin kuin toiset. Jotkut tuntuvat sammuvan ennen syttymistään.  Osa ulkolaisista trendeistä ei istu meidän ilmastoomme. Toiset - usein ne kalliimmat - taas ottavat enemmän aikaa. Tästä on hyvänä esimerkkinä kasvihuoneet, pienet piharakennukset vapaa-aikaan sekä hulppeat kesäkeittiöt. Mutta sieltä ne tulevat. Ensi kesänä todennäköisesti vielä kovemmalla rytinällä kuin edellisenä. 


Olen mielissäni siitä, että sisä- ja ulkotilat koetaan entistä enemmän toistensa jatkumoina. Pihaa sisustetaan ja puutarha sekä kasvit saavat näkyä kodissa niin aitoina kasveina kuin printteinä ja sisustuselementteinä. 

Koen, että pihaan sijoittamisen trendi on huippujuttu. Mitä enemmän ja useampi panostaa pihaansa, sitä enemmän se vaikuttaa siihen, miten kiinteistön arvo määritellään. Toistaiseksi vaivalla ja rahalla laitettu piha on ollut kiva bonus. Haluan nähdä, että tähän tulee muutos, ja piha voi olla tulevaisuudessa kiinteistön arvon nostaja. 

Kirjoitin Versoilevan sivuille artikkelin vuoden 2021 trendeistä. Puhetta puutarhasta -podcast pureutui myös aiheeseen. Jakson voit kuunnella tämän postauksen lopusta tai Versoilevan sivuilta. 


Meillä puutarha näkyy sisällä kasviaiheisina tapetteina, runsaslukuisina viherkasveina ja leikkokukkina. Niiden virkaa toimittavat tällä hetkellä varsin trendikkäät kuivatut koristeheinät. On ihanaa, että puutarha on läsnä läpi vuoden pitkästä talvesta huolimatta. 


Puhetta puutarhasta -podcast julkaistaan jatkossa Versoilevan sivuilla sunnuntaisin. Tahti on hieman aiempaa rauhallisempi, mutta jutustelu puutarhasta jatkuu samaan tapaan kuin ennenkin. 

SHARE:

1 kommentti

  1. Bra och intressant tänk! Härliga bilder också :)
    Kram från Titti

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig