lauantai 30. tammikuuta 2021

Vanhasta pihasta puutarha

Vanhasta pihasta on mahdollista saada kukoistava puutarha, jos on valmis uhraamaan aikaa, vaivaa ja rahaa sen eteen. Jälkimmäisimmällä asian voi tietysti ratkaista kertaheitolla. Meillä prosessi kesti vuosia. Minä kyllä nautin myös matkasta ja keskeneräisestä pihastakin. Jokainen paranneltu kulma on kohti tavoitetta. 


Olen tehnyt Puhetta puutarhasta -podcastiin Johannan kanssa 'Neuvontakäynti'-juttusarjaa, jossa pureudutaan eri pihatyyppeihin suunnittelun ja rakentamisen kannalta. Tämän päivän jakso liippaa läheltä omaani, sillä aiheena on vanhan pihan saneeraus. Koen, että se eroaa täysin ihan uuden pihan rakentamisesta. Purkaminen on verrattavissa vanhan talon remontin purkuvaiheeseen. Edessä on iso työ ennen kuin pääsee eteenpäin kohti valmista. 


Meidän pihassamme tontin muodot oli jo muokattu. Piha vain oli päässyt täysin rappiolle. Nyt jättäisin tällaisen rappioromanttisen puutarhan väliin. Vaihtoehtoisesti talon pitäisi olla jotain superspesiaalia, että taipuisin. 


Arvokkain pihastamme löytynyt elementti oli pitkä kivimuuri, joka on mielestäni yhä todella ihana. Olen iloinen, että annoin pihalle aikaa. Toiminnot ovat löytäneet hienosti paikoilleen. Oleskelualueesta on muodostunut pihan sydän. 

Uusimman podcast-jakson voi kuunnella alla olevasta soittimesta. Aiheesta löytyy myös artikkeli Versoilevan sivuilta. Jaksossa on paljon vinkkejä, joita voi hyödyntää missä tahansa uudessa pihassa. Painotus on kuitenkin vanhoissa pihoissa. Ja kuulkaas, tätä ihanuutta kohti mennään taas vauhdilla 🤩

SHARE:

1 kommentti

  1. So beautiful and green...I really long for the springtime now!
    Love from Titti

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig