lauantai 3. lokakuuta 2015

ÄIDILTÄ TYTTÄRELLE

On taas se aika vuodesta, kun puut karistavat montakymmentä kottikärryllistä lehtiä puustaan. Kannustin tytärtäni auttamaan haravoinnissa. Jokaisesta äidin kanssa täytetystä kottikärryllisestä saa 50 senttiä. Pihahommien lomassa lapset ovat oppineet kukkasipuleista, puiden ja kukkien nimiä, hyönteisten tehtävistä ja monta muuta juttua.

 

Olisi ihanaa siirtää oma tietotaito lapsillekin. Molemmat lapset ovat kiinnostuneita, tytär mielellään näitä puuhaakin. En haluaisi pakottaa. En halua, että piha, joka on niin rakas minulle, jää lasten muistoihin työleirinä. Haluaisin istuttaa heihin rakkauden luontoon ja kasvien kauneuteen.


Tytär asetti tavoitteeksi kymmenen euroa. Nyt on jo kaksi kasassa. 

*tämä postaus on tehty yhteistyössä tyttären kanssa*

SHARE:

16 kommenttia

 1. Ihanaa yhteistä aikaa <3 Ja hyvä yhteistyöpostaus :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta. Näistä tulee aina niin hyvälle tuulelle. Mä kyllä rentouden parhaiten perheeni kanssa.

   Poista
 2. Mukavan tekemisen kautta sitä asioita parhaiten oppii ja mukava, kun olette löytäneet hyvän diilin :)
  Terkkuja sinne tyttärelle ja iloa yhteisiin pihahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat tyytyväisiä. Tuollainen pikkukoululainen on jo yllättävän tehokas työapu :D

   Poista
 3. Kiva tehdä lasten kanssa pihatöitä. Meilläkin oli aikoinaan tällaisia pieniä motivointikeinoja, mm. käpyjen keräämisestä sai palkkion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myös käpyjä ja omppuja kerätty. Just sopivia hommia :)

   Poista
 4. Ihana postaus! <3 Ja kannattava yhteistyö. :)

  VastaaPoista
 5. Mukava postaus, lapset oppii mukavsti asioita ja työntekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että tuossa oppii yllättävän monta asiaa. Työntekokin täytyy oppia, ei se itsestään tule. Mä olen aina sydän sykkyrällä, kun lapset luettelee sujuvasti puiden nimiä.

   Poista
 6. Ihanteellista onkin saada motivoitua lapsi omasta halusta tekemään puutarhatöitä. Minulla on kolme poikaa, nyt jo aikuisia ja perheellisiä. Heidän ollessaan nuorempia käytin puutarhatöihin osallistumisessa lahjontaa, kiristystä ja uhkailua. Yksi pojistani tuumasikin, että kun hänellä joskus on oma piha, hän vetää sen kokonaisuudessaan asfaltille, johon ajatukseen kaksi muuta poikaani oitis yhtyivät. Jotain jäi kuitenkin puutarhatöistä itämään. Nyt jokainen pojistani jossain määrin tykkää laittaa omia pihojaan.

  VastaaPoista
 7. Parasta yhteistä puuhaa. Oikea win-win -tilanne :). Syystyöt pihalla ovat kivoja silloin kun aurinko paistaa ja keli on kuiva :D.

  VastaaPoista
 8. Pieni palkka saa lapset osallistumaan mukavasti;)

  VastaaPoista
 9. Meillä lapsilla on olemassa "kesäpaketti". Kesäpakettiin kuuluvat myös syksypuuhat kuten haravointi. Kesäpaketti on yleensä jokin ei niin jättisuuri legopakkaus ja sen saa kun osallistuu puutarhahommiin niin kauan, että koko komeus on talviteloilla. On toiminut hyvin, vaikka työmäärä meillä on aika suuri. Oppivat samalla tekemään ja ollaan yhdessäkin. :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig