torstai 25. helmikuuta 2016

HUONEKASVIEN SUOSIKIT

 Olen ennenkin hehkuttanut näitä vettä varastoivia pikkukasveja. Siksi niitä löytyykin meiltä sieltä täältä. Eri ruukkuihin istuttuina niistä saa myös halutun kokoisia asetelemia olkkarin pöydälle.


Tämä eri suuntiin hasottava agave on myös Ikeasta. Ainoa mitä sieltä jään kaipaamaan näihin kasveihin lisää on tarkat lajit ja lajikkeet. Välillä ne ovat kaikki niputettu nimellä mehikasvit. 
Siksi näistäkään ei ole ihan tarkkaa tietoa mitä purkissa kasvaa.


Nostelen esille vuodenajasta riippuen erilaisia huonekasveja. Huonekuusi on saanut astua hieman sivummalle ja valon lisääntyessä olohuoneen ja keittiön täyttävät mehikasvit ja kaktukset.


Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

19 kommenttia

 1. Kauniita ovat! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nuo kaikki mehikasvit on kyllä niin kivoja :) Itse en ole muita ostanut, kuin kaktuksia, koska muuten kissa on heti jyrsimässä niitä :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja mehikasveja! Minuakin on tuo niputus harmittanut niin noissa mehikasveissa kuin monessa muussakin kasvipaketissa. Sisko oli ostanut marketista tomaatin siemeniä ja kysyin että mikä lajike - pensastomaatti...niin mutta lajike, tarkempaa lajia ei sitten ollutkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta pensastomaatti! Lajikkeet on vissiin hienostelua ja turhantärkeyttä. Toisaalta kasveissa on nettikaupoissakin tosi paljon virheitä erityisesti latinankielisissä nimissä. Olen luovuttanut :D

   Poista
 4. Olen itsekin tykästynyt mehikasveihin. Ja olen saamaa mieltä kanssasi,että on harmi ettei kasvista saa lajiketietoa. Pitää itse suorittaa tunnistus kuvien perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jo näiden suhteen lakannut tunnistamasta. Ne on kaikki jotain agaavehkoja. Sinen päin. Olisi kiva, kun ne tulisi ammattimaisesti tunnistettuina.

   Poista
 5. Mehikasvit ja kaktukset ovat ihania kukkia..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kaktuksetkin ovat tehneet uuden tulemisen. Meillä oli lapsuudessa sellainen yli puolimetrinen kaktus. Niitä oli kaikilla. Sellainen ois kiva nytkin.

   Poista
 6. Ihana.
  Olen juuri uudistamassa kukkajoukkuettani... jokunen uusikin vihertävä tarttisi hankkia. Tämä näytti kyllä kivalta vaihtoehdolta. Kiitos ideasta ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään on vaikka mitä kivaa. Enemmänkin vaikea valinta, kun on niin paljon kaikkea kivaa. Hyvä niin!

   Poista
 7. Käväisin juuri Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa työreissun sivujuonteena ;) Ja ihastelin ties miten ihastuttavan oloisia mehikasveja siellä =) Nuo ovat kasvumuodoiltaan ja olemukseltaan niin hienoja =)

  VastaaPoista
 8. Ikeasta löytyy yllättävän hyviä kasveja, vaikka niistä ei aina tiedäkään mitä ostaa. Huonekasvit ovat hieno lisä sisustuksessa, mutta tällaisen taimikasvattajan huusholliin eivät huonekasvit mahdu enää maaliskuulla (Tai on niitä muutama, johonkin nurkkaan tungettuna)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on maaliskuusta eteenpäin nurkat pyöreenä taimia. En tajua miten mulle näitä viherkasvejakin mahtuu. Ne ovat kyllä yleensä keväällä tasojen päällä, jotka eivät ole ikkunoiden lähellä. Paraatipaikat on silloin varattu ihan muulle sakille :D

   Poista
 9. Mehikasvit ovat kyllä hienoja, varsinkin agaavet. Ne ovat kuitenkin mulle niitä vaikeimpia hengissä pidettäviä kasveja, kun ei oikein tiedä kuinka vähän kastelisi ja yleensä monet kaktukset ovat mulla kuolleet lurpahtaen ja ruskistuen lopulta. Ne eivät vain taida olla oikein mun kasveja... Yksi iso Kanarialta tuotu siilikaktus ja pari muuta ovat vielä elossa ikkunalla, yritän nyt opetella niitä hoitamaan, jos vaikka pysyisivät hengissä.

  VastaaPoista
 10. Voi kun kiva tuo viimeinen kasvi, tykkään värityksestä ja muodostakin.

  VastaaPoista
 11. Mehikasvit ovat minustakin tosi kivoja ja helppoja kasvatettavia, mutta juuri tuo mainitsemasi ongelma, eli tarkempi lajin- tai lajikeen puuttuminen useimmista kaktuksista tai mehikasveista harmittaa. Hinnatkin ovat näissä ihanuuksissa ihan kohdillaan.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig