perjantai 19. helmikuuta 2016

VIHREÄT KIRAHVIVAUVAT

Olen jo vuosia kasvattanut kesän köynnökset itse. Kerroin jo aiemmin kylväneeni kelloköynnöksiä tänä vuonna. Ja tällaisia minun vauvani nyt ovat. Kuin pieniä kirahveja!


Moni kysyy miten onnistun näissä. Homma ei oikeasti ole kovin vaikeaa. Kylvä, kastele ja kouli. Ainoastaan ajoitus on tarkkaa puuhaa. Vaikka nämä ovat jo melko kuikeloita, niin odottelen vielä rauhassa ensimmäisiä oikeita lehtiä. Sitten on aika koulia.


Kun ensimmäiset oikeat lehdet ilmestyvät, on myös juuri saanut kasvaa pituutta hieman lisää ja pikkutaimi kestää paremmin siirron.


Minä ja kirahvit toivotamme hyvää viikonloppua! 

p.s. Minulla alkoi nyt hiihtoloma. Ihka oikea loma. Jei!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Mukavaa lomaa, täälläkin alkoi loma :) Hienoja kirahvivauvoja, omani ovat paljon matalampia

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan kokeillut kasvattaa kelloköynnöstä, koska olen ymmärtänyt sen olevan vaikeaa. Hmm, ehkäpä sitäkin voisi kokeilla. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hankalaa näissä on lähinnä pitkä esikasvatusaika. Ja ovat ronkeleita sään suhteen. Pitää olla valoa ja lämpöä, että ehtivät kukkimaan. Musta näiden kanssa ei voi mennä vikaan, koska tykkään näiden lehdistä niin paljon, että kukatonkin köynnös on musta kaunis. Ja kelloköynnös on jo pienenä melko roteva, joten sen kouliminen ja siirtely on helppoa.

   Poista
 3. Suloisia! Laitoin eilen itsekin kelloköynnöstä itämään. Kerran aiemmin kasvatin, mutta oli liian myöhäistä ja alkoi juuri kukkimaan kun pakkaset veivät sen. Olenkohan nyt ajoisssa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se juuri on. Nämä on nyt laitettu tammi-helmikuun vaihteessa. Toivotavaan lämmintä alkukesää, niin toivon mukaan nähdään kukintaa!

   Poista
 4. Hienot hujopit! Minullakin ovat ensimmäiset kylvöt onnistuneet melko hyvin, melkein joka rasiassa näkyy kasvua. Ihana lähestyvä kevät! Hyvää lomaa :)

  VastaaPoista
 5. Tapan aina ostaa kellonköynnöstä taimenia,täytyy kyllä kokeilla kasvattaa itse ensi vuonna, nyt alkaa ehkä jo olla liian myöhä.Ja mikä elinvoimaisia kiipejiä ne ovat... :)
  t. Malin

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 7. Ihania! Kelloköynnös on tosiaan kaunis myös lehdiltään.
  Itse saatan koulia taimia jo sirkkalehtivaiheessa, varsinkin jos kylvös on tiheä, eivät ole siitä kovin pahasti suuttuneet ;)

  VastaaPoista
 8. Kirahveja katsellessa ei haittaa yhtään, vaikka lunta tuiskuaa vaakana. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 9. Minulla kelloköynnöksen siemenet vielä uinuvat mullan syleilyssä. Odotan niiden kuitenkin ihan kohta taimettuvan.
  Mukavaa lomaa sinulle.

  VastaaPoista
 10. Söpöjä ovat!
  Hyvää lomaa sinulle :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig