lauantai 19. maaliskuuta 2016

HYÖDETYT HERUKANOKSAT

Olen ennenkin hehkuttanut pääsiäistä. Sen kruunaavat ehdottomasti alakouluikäiset lapset, jotka ovat yhtä onnessaan virpomisvitsojen koristelusta kuin pääsiäiseen hurahtanut äitikin. Meillä juhlasta otetaan kaikki irti.


Tykkään jättää muutaman oksan kotiinkin väriä tuomaan. Ongelma ovat pajunkissat, joille yksi ja toinen on perheessä allerginen. Kävin viikko sitten hakemassa herukanoksia sisään ja laitoin ne lämpimään veteen. Ja nyt täällä tuoksuu herukalle! Oi onnea!


Pienet vihreät lehdet ovat koristeellisia jo sellaisenaan. En halunnut viedä niiltä liikaa huomiota, joten kaveriksi lisäsin ainostaan keltaisia höyheniä. 

Kaikki on valmista huomista varten, kun velho ja pääsiäispupu lähtevät kierrokselle!

Iloista palmusunnuntaita!
SHARE:

40 kommenttia

 1. Minä olen aina tuonut sisälle vain koivunoksia, mutta onneksi täältä blogimaailmasta saa uusiakin ideoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nekään ei meille käy. Siksi mietin mikä voisi olla epätodennäköinen siitepölyn tuottaja. Lisäksi herukan oksat on ihanan käkkyräiset. Ja siksi mäkin blogeja luen. Täältä löytää aina jotain uutta.

   Poista
 2. Keltainen sopiikin kivasti kaveriksi hennonvihreälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä niitä mallasin ja totesin saman. Lisäksi keltainen on pääsiäisenä ja keväällä tosi kiva!

   Poista
 3. Hieno oivallus! Kuka on sanonut, että ainoastaan lajilla voisi virpoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri niin. Pitää ajatella laatikon ulkopuolelta. Sieltä ne jalokivet löytyy :D

   Poista
 4. Ihania herukan minilehtiä. Itse olen leikannut kaikenlaisia oksia maljakkoon, koivua, syreeniä, omenapuuta ja mustikan varpuja, joihin on kehittynyt suloisia kukkien nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kirsikan, kriikuna ja omenan oksat tuolla tuloillaan. Toistaiseksi vasta pikkulehdet. Herukat olivat selkeästi nopeimmat.

   Poista
 5. Kyllä nuo lehtien ensivihreydet tuo kevään sisälle ihan väkisinkin.
  Mulla on maljakossa karsittuja omena- ja kirsikkapuun oksia - vielä ei viherrä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kevät sisälle saman tien, vaikka ulkona on enemmän talvi kuin joulukuussa.

   Poista
 6. Kävin orientoitumassa mustaherukan leikkaamiseen ja pensas tuoksui ulkonakin ihanasti. Kauniita oksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne todella tuoksuvat talvellakin. Ihan pelkät oksat. Mustaherukan oksat tuoksuvat lajitovereihin verrattuna eniten. Tuoksu vaan lisääntyy lämpimässä. Ei ole kuitenkaan mitenkään häiritsevä tällaiselle tuoksuyliherkälle.

   Poista
 7. Tuo herukkaidea onkin hyvä! Meilläkään ei voi tuoda pajunkissoja ihan sisälle. Olen pitänyt niitä eteisessä tai kuistilla.
  Täälläkin odotellaan pieniä virpojia ja palkinnot ovat valmiina odottelemassa. Musta tää virpomisperinne on ihana. Omat lapset eivät jaksa enää askarrella, niin on niin ihana saada virpojien oksia pääsiäisen iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tykkään kans. Meillä odottaa Kinderit täällä myös virpojia. Toivottavasti joku tulisi, vaikka vähän syrjässä ollaankin.

   Poista
 8. Pajunkissoja ei meillekään voi tuoda, mutta sisko neuvoi että antaa pajunoksien ensin kuivua ja vaasiin ei vettä ollenkaan, niin sitten ei kai kissat puhkea kukkaan. Nuo herukan oksat ja keltaiset sulat ovat kaunis yhdistelmä, hennon vihreät pienet lehdet ja tuoksu vielä lisäksi!

  Aurinkoista palmusunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään noin muutaman oksan kanssa jotka lapset haluavat koristella virpomiseen. Mutta silti ne pölisevät liikaa meille. Se on nopea sisään, koristelu ja ulos. Ja silti naama kihelmöi ja silmät vuotaa. Tuo kikka on on kyllä auttanut sen verran, että jotenkin tuo homma onnistuu.

   Poista
 9. Mustaherukkaa - se on tuoksuva idea! Minä yritän saada omenankukkia aukeamaan sisällä, mutta vielä ovat nupussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans. Odottelen vielä. Mutta rakastuin herukoihin. Vaikka ei kuki, niin nämä ovat lehdiltään ja oksaltaan nätimmät ja tuoksuvat paremmalle.

   Poista
 10. Voin kuvitella miten ihanalle ne tuoksuvat, niin kesälle :) Hyvä idea, monet eivät kestä pajunkissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa miten mun idea on otettu vastaan. Mä olen jo viisi vuotta harkinnut asiaa. Nyt meni vihdoin toteutukseen :D Ulkona nuuhkin eri herukoiden oksia päädyin mustaherukkaan :D

   Poista
 11. Hei vautsi tuo herukkaidea on aivan päälikkö =) Tutksu ja koko olemus niin keväinen, kun meillekin on noita niiskuneniä siunaantunut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Kokeilkaa :D Mä hyvin harkiten tuon kasveja sisään. Kaikki uusi pitää kokeilla, kun edes joulukuusi ei meille käy. Näille ei tunnu kukaan reagoivan. Lisäksi jotenkin yllätti, että lehden muoto on jo näin pienenä kaunis kuin kukka.

   Poista
 12. Voi että miten ihana tuo herukanoksa tähän vuodenaikaan sisällä! Se tuoksuu niin mielettömälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukasta leikataan vuosittain pari vanhinta oksaa. Sen voi hyvin tehdä jo nyt ja hyödyntää ne karahkat tähän.

   Poista
  2. Mun pensaat on vielä sen verran pieniä, pari vuotta sitten istutettuja, etten ole uskaltanut vielä juuri leikellä. Jokohan pitäisi katsella, onko tälle keväälle leikattavaa. Vielä ovat pensaat kokonaan lumen alla!

   Poista
 13. Hyvä idea! Miksipä oksien pitäisi olla pajua, josta tosiaan tulee monelle ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan allergisoivimmasta päästä koivunoksien kanssa. Ja just ne yleisimmät mitä on tapana hyötää.

   Poista
 14. Söpöt herukat!
  Hain postista tänään Keittiöpuutarha-kirjan. Se on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi sanoin kuvata, miten hyvälle tuntuu jokainen tällainen viesti. En tajunut ennakkoon miten kovin henkilökohtaista kirjan tekeminen on. Kiitos<3

   Poista
 15. Kiva idea! Tein kirjahankinnan ja nyt olen nenä kiinni kirjassa istunut tovin jos toisenkin :) Kiitos upeasta kirjasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toinen samanlainen. Ja sä oot vielä yksi suosikkibloggaajista. Kyllä nyt hämmentää ja ilostuttaa jokainen näistä!

   Poista
 16. Täälläkin on nyt kirja luettu ja blogiin aiheesta kirjoiteltu. Kiitos upeasta oppaasta, se on oikeasti ihana! <3

  VastaaPoista
 17. Ihana idea tuo herukanoksa! Voin vain kuvitella huumaavan tuoksun... Minulla ei ole vielä kirja hankittuna. Ehkä se löytyy synttäripaketista itseleni? Katsotaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on niin nättejäkin. Katsokaa nyt tuota pikkulehteä!

   Kirja on aina tosi kiva synttärilahja :)

   Poista
 18. Toistan samaa mitä edellä: aivan ihana idea nuo herukanoksat! Itse toin sisään omenapuun oksia pajunoksien lisäksi, mutta toden totta herukanoksien tuoksu on huumaava! Ja aavistus siitä mitä on tulossa...

  VastaaPoista
 19. Oi, mikä loistava idea! Nyt muistan, että olen joskus minäkin herukan oksia hyötänyt, mutta viikonloppuna niitä käsin vähän saksimassa pensaiden leikkausmielessä, mutta enpä älynnyt tuoda sisälle asti. Mustaherukan tuoksu on yksi maailman parhaista tuoksuista! Ja niin sööttejä nuo lehdetkin! Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig