sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

SISÄINEN RAUHA SIIVOAMALLA

Pääsiäinen on kulunut melko zen-henkisissä tunnelmissa. Olen nukkunut, ulkoillut ja siivonnut. Moni ei ymmärrä sitä puolta minusta, joka käyttää lomasta leijonanosan siivoamiseen. Se on sellaista perusteellisempaa sorteeraamista lungilla tahdilla. Projektina on aina huone kerrallaan. Lastenhuoneet käyn läpi kerran vuodessa. Järjestän leluja kokonaisuuksiksi omiin laatikoihinsa. Kaikki muu saa lähteä. Ja samalla poistan pölyt joka mutkasta ja tasosta. Parasta on, jos koko perhe on silloin talossa. Minulle riittää tieto siitä, että kaikki rakas on lähellä.
Näissä puuskissa kaipaan selkeämpää ilmettä muuallekin kotiin. Ja siihen hommaan istui tämä betoniruukun aluslautanen kuin nenä päähän. Se on iso ja painava. Ja kätevä nostaa kun haluaa pyyhkiä pesuaineella koko pöydän. 
Katson puutarhamyymälöiden isommat aluslautaset aina sillä silmällä muutenkin. Niitä myydään yleensä erikseen ilman ruukkua. Tämä kappale löyti Plantsusta ja näin huokealla hinnalla tällaista ei edes kannata askarrella itse.

No eikö ole aika Zen? 
SHARE:

20 kommenttia

 1. Kyllä vaan! Sinulla on siis samanlaiset huvit, kuin minullakin. Varaan aina lomasta useampia päiviä siivoamiseen ja järjestelemiseen. Voi että sen jälkeen on mieli niin hyvä! Arkena minusta tuollaista rymsteeraamista ei ehdi tehdä kunnolla.
  Ihana betonilautanen ja nuo mehikasvit on niin minun mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Silloin on loma, kun on aikaa siivota vaatehuone. Se on mun motto :D

   Poista
 2. Tosi ihana lautanen ja tunnelma muutenkin. <3
  Siivoaminen selkeyttää ajatuksia ja rauhoittaa mieltä, kodin lisäksi. Mä oon tosi kausiluontoinen tyyppi. Saan välillä siivouspuuskia ja sitten välillä kaikki saa olla mullin mallin. Silloin on yleensä jotain muuta mielenkiintoisempaa meneillään.
  Mukavia ja rentouttavia pääsiäispyhiä! Nyt alkoi aurinkokin paistamaan. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Oisko kesä sitten se aika, kun on muuta mielenkiintoisempaa meneillään? :D

   Poista
 3. Siivous selkeyttä ajatuksen kulkua, jotenkin vaan ajatukset pysyvät kasassa kun silmissä ei ole lojuvia vaatteita taikka leluja. Suurempaan siivoukseen tarvitsen oikean mielentilan, oli sitten loma tai arki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua mistä tätä kamaa ilmestyy, vaikka teen tätä tasaisin väliajoin? Kuka lie RomuRoosa näitä kotiin kantaa :/

   Poista
 4. Kivat kuvat! Meillä on kaikki lapset perheineen täällä; kova on meno ja meininki mutta siis mukavalla tavalla. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. No sun kodin kuvien perusteella en epäile sekuntiakaan :D

   Poista
 6. Minä kutsun tuota sinun harjoittamaasi toimintaa järjestelemiseksi. Saattaa kuulostaa hullulta, mutta minusta se on mukavaa ja rauhoittavaa. Ja ennenkaikkea kunnon järjestelyrupeaman jälkeen tuntuu, että paikkojen lisäksi myös omat ajatukset ovat rauhoittuneet. Kaappeja ja laatikoita järjestellessä saatan kuunnella samalla radiota. Meillä ei oikeastaan koskaan ole minkäänlaisia suursiivouksia, sillä kun säännöllisin väliajoin käy nurkat läpi, niihin ei kasaannu tavaraa, joka vaatisi ihan omia siivoussessioitaan.

  Betonialunen on tosiaankin hieno. Isolla pöydälle on mukava koota erilaisia esineitä ja parhaimmillaan ne ovat juuri tuollaisen alustan päälle koottuina. Ja kuten sanoit, on myös helppo siivota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki mikä helpottaa siivousta on parasta. Mä järjestelen, mutta mulla on mukana aina myös pesuaineet, vesiämpäri ja rättejä vino pino. Kyllä se silloin siivoamiselta tuntuu. Lastenhuoneet on vielä ihan oma lukunsa. Pyyhin kaiken, aiva kaiken. Kirjojen kannet, esillä olevat lelut jne. Varsinkin nuorempi leikkii niin paljon vielä (mikä on ihanaa), että pitäköön kamansa. Äiti siivoaa <3

   Poista
 7. Kyllä vähän hymyilytti, kun luin tätä postaustasi. Eilen olin niin onnellinen, kun kaiken herkuttelun ja kyläilyn ohessa sain putsattua kunnolla tiskipöydän ja olohuoneesta kannettua kaikki tavarat (hetkeksi) pojan huoneeseen. Hymyilytti vielä illallakin :D

  VastaaPoista
 8. Voi hitsit miten raikas tuulahdus, kun vihdoin pääsin taas pitkästä aikaa piipahtamaan :D

  VastaaPoista
 9. Eihän sitä muulloin ehdi kunnolla siivota kuin lomalla! :)

  VastaaPoista
 10. Zeneistä en mitään ymmärrä mutta jaan tunteesi tuon siivoamisrauhan kanssa. Parasta ajanvietettä, tosin saatan ohimennen nakittaa perhettäkin hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän naurut! Parasta ajanvietettä. Mahtavaa että muutkin sekoilee tämän asian parissa :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig