sunnuntai 20. elokuuta 2017

Maidottomat ja munattomat herkkumuffinssit

Sunnuntai sai taas suut makeaksi, kun en malttanut olla leipomatta. Kiireen keskellä muffinssit ovat takuuvarma ja nopea herkku, joka valmistuu ruoanlaiton ohella. Rakastan tällaisia korkeita ja pulleita muffinsseja, jotka on tehty amerikan malliin. Yksi herkku painaa kiitettävästi joten ihan kevyimmästä päästä tämä leivonnainen ei ole missään muodossa. Olen löytänyt ohjeen alkuperäisen version jostain netin syövereistä. Ajan saatossa tästä on kyllä fiilattu ja höylätty määriä ja ainesosia. 


Blogissani on ennenkin näkynyt näitä hyväksi havaittuja allergiaperheen herkkuja. Olen tehnyt näistä myös gluteenittoman version, joka onnistui korvaamalla jauhot luonnollisesti gluteenittomaan jauhoseokseen, joka sisälsi psylliumia. Taika hyvin kohoaviin muffinsseihin on kuuma vesi + leivinjauhe sekä taikinan oikeaoppinen sekoitus. Taikina saa jäädä jauhomöykkyiseksi. Sekoitus on enemmänkin nostelua ja mitä vähemmälä saat ainesosat sekaisin sen parempi. 


OHJE

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2dl hienoa sokeria
1/2 dl hienonnettua maidotonta tummaa suklaata (suklaan voi myös jättää pois)
1dl kaura- tai mantelimaitoa
1dl kiehuvaa vetttä 
100g maidotonta leivontamargariinia

Sekoita kuivat ainesosat sekaisin. Lisää ensin maito ja perään kuuma vesi ja sulatettu margariini. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että ainekset jotakuinkin sekoittuvat. Täytä vuoat lähes piripintaan. Parhaan (ja komeasti nousevan) lopputuloksen saat käyttämällä amerikanmuffinssi vuokia ja muffinssipeltiä tai kuvan mukaisia pahvisia kuppeja. 

Paista muffinsit uunin keskitasolla 200 asteessa 20-25 minuuttia.


Herkullista viikon alkua!
SHARE:

4 kommenttia

  1. Nami, ompa herkullisen näköisiä! <3

    VastaaPoista
  2. Nam, mulla vesi ihan herahti kielelle!
    Laitan tämän reseptin kyllä talteen, juuri näitä erikoisruokavalio-ohjeita tarvitsee aina kekkereitä järjestäessä. Ja olisin niin kipeästi tarvinnut myös silloin, kun lapset olivat pieniä.

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja. Hyvän oloinen resepti! Kiitos!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig