tiistai 31. lokakuuta 2017

Havutöitä

Vuoden ensimmäiset havutyöt on nyt tehty perinteisesti hanskat kädessä kylmän takia. Ja minä kun niin suunnittelin (kuten joka vuosi), että tekisin hommat pois jo lokakuun alussa, kun aurinko paistaa ja ulkona tarkenee. Jotenkin sitä ei vaan raidoistaan pääse. Havutyöt kun ovat vain listan hännän huippu, joka jää viime tippaan. Joskus tuntuukin, että elämä on yhtä tulipalojen sammuttamista. 


Miten onnellinen olenkaan palloista ja havuköynnöksestä. Nämä voivat ehkä tuntua turhalta hommalta, mutta minulle ne ovat ihan must. Teen töitä kotona ja havut sekä valot ilahduttavat minua läpi koko harmaan, mustan ja valkoisen talven. Oli väri mikä hyvänsä, nämä ovat taatusti vihreitä. 


Havutyöt eivät ole ikinä valmistuneet näin vikkelään. Ajan kulu johtui kyllä siitä, että homma eteni jouhevasti ystävän kanssa lätisten. Meidän koirat ovat parhaita ystäviä keskenään joten tilanne palveli meitä kaikkia. Nessa the Rescuedog tosin pihisti kaverin köynnöksen jossain vaiheessa ja viiletti sen kanssa  karkuun. Kuvassa ylpeä tihutyön tekijä saaliinsa kanssa.


Aurinkoista ja kylmää tiistaita!


SHARE:

16 kommenttia

 1. Nessakin halusi osallistua hommiin!
  Multa on jäänyt viime vuodelta havutyöt kokonaan tekemättä, vaikka olen niitä suunnitellut ja oasispalloja ja muuta tarviketta on kaapintukkeena sitä varten. Nyt täytyy kyllä ryhdistäytyä ja tehdä niitä talven iloksi.
  Aurinkoista lokakuun viimeistä päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän osallistuu todella kaikkeen. Ja tee ihmeessä säkin, on nää vaa niin kivoja. Eniten ilahduttaa se miten kauan näistä on iloa. Niin monta kuukautta! Ois kans ihana vieminen, jos vain niin paljon jaksaisi.

   Poista
 2. Kivoja nämä havupallot. Pitäisi varmaan tehdä itsellenikin ja laittaa tuonne meidän kasvariin. Me teimme kesällä itse kasvarintapaisen. En tiedä oletko sattunut näkemään postauksia siitä. Oli paljon suurempi homma rakentaa ja maalalta se kuin mitä ikinä kuvittelin ;)
  Mielnkiinnolla odotan tarinaa maatiilistä. Meillä kasvarin lattiassa betonikivi, mutta maassa kestäville tiileille olisi muuta ideaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Havuköynnös meni meillä kasvarin katonharjaan sisäpuolelle. Ihana jouluinen fiilis naputella tiiliä loppuun. Toivon, että parin viikon sisään tulisi valmista. Teen sitten isomman postauksen. Käytin maatiiltä myös reunakiven tapaan - ihan uskomattoman kaunis!

   Poista
 3. Oletkin ollut puuhakas! Nuo havupallot ovat sitten kauniita! Heh, Nessa luuli havupalloa uudeksi leluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina - kohde vain vaihtelee. Nessa pihisteli vähän väliä kaikkea. Oasispallot olivat melko kärsineitä, kun sain ne koirien suista :D

   Poista
 4. Kauniit havupallot. Minunkin perinteeseeni kuuluvat havutyöt. Joulu etenkään ei tule ilman tuuheaa havukranssia ovessa. Havupallopuu on toinen suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole sitä tehnyt ikinä, vaikka ajatuksissa on ollut. Jotenkin sitä päätyy aina väsäämään nopeat, tutut ja helpot.

   Poista
 5. Kauniita kuvia kauniissa blogissa <3 leppoisaa alkutalvea Sinulle :) RONJA

  https://valokuvauksenlumo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Mukava on tehä havutöitä. Tiälläpäin on Martoilla talakoot männeillään, itsenäisyyspäiväksi jokkaiselle sankarivainajan haudalle tehhään havuseppele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sankarihautojen seppeletalkoot on musta ihana perinne. Nostan hattua! :)

   Poista
 7. Hmmm... Voikohan havuja laittaa myös styroksipalloon, sellainen löytyisi ennestään kaapin kätköistä. Hyvää marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa. Ne ovat myös halvempia. Luulen, että styroksi murtuu helpommin. Saattaa ne silti pysyä. Kokeilemisen arvoinen.

   Poista
 8. Kiva koiruli sinulla. Mukavahan se on väsätä kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on tosi kiva koiruli. Sellaista sylimallia, vaikka vähän iso onkin :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig