perjantai 13. lokakuuta 2017

loman kynnyksellä

Syysloma on käsillä ja aurinko alkoi juuri sopivasti pilkistellä. Luvassa on toivon mukaan lasten valitsemia päiväretkiä, paljon ulkoilua ja hyvänmielen puutarhahommia. Näihin luen kaiken mukavan käsillä tekemisen raskaan puurtamisen sijaan. Jos keli on kyllin hyvä, voisin kyllä hyvin siivota keittiöpuutarhan.


Lokakuu on siitä mukava, että ulkona tarkenee ohuilla hanskoilla tai jopa ilman. Tämä on kaikkein paras hetki tehdä havupallot ja -ynnökset. Viimeiset kukkasipulitkin odottavat istuttajaa. Nyt jos olisi oikein fiksu niin tekisi nämä hommat vielä kun keli hellii. Puun suojauksia ja sipulihommia olen turhan usein tehnyt, kun maa on jo jäässä. Josko sitä vihdoin olisi oppinut tekemään kaiken ajoissa.


Siementen keruu on osoittautunut yllättävän haastavaksi tänä vuonna. Jatkuva veden tulo on saa kaiken märäksi ja limaiseksi. Kun keli on ollut vähänkin siedettävä, olen kerännyt suorakylvettävien kesäkukkien siemeniä talteen tulevalle kaudelle. Nyt kun vielä vähän tsemppaa niin ensi keväänä voi taputella itseään selkään hyvästä työstä.Ihanaa syyslomaviikkoa kaikille teille joille se on jo ajankohtainen. Minut löytää lauantaina aamupäivällä Kauppakeskus Liilasta, jossa jaan vinkkejä puutarhan syys- ja talvitöihin.

Reipasta viikonloppua!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Mukavaa ja akkujalataavaa syyslomaa teidän perheen koululaisille. Tekee loma hyvää heillekkin. Täällä päin on vielä viikko koulua ja sitten vast alkaa loma. Kyllä sitä odotetaankin. Ihanaa, kun on viikko yhteistä aikaa olla vain ja möllöttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on mahtavaa, että meillä on syyslomaa viikko. Ja kyllä sen huomaa koululaistakin, että koulua jaksaa paremmin, kun lomat jakautuvat tasaisemmin.

   Poista
 2. Ihanaa lomaa teille! Meillä on koululaisilla loma vasta viikon päästä ja meillä aikuisilla ei lomaa olekaan. Mutta kyllä se tulee koululaisille tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä teen töitä jonkun verran, mutta onneksi kaikkeen on riittävästi aikaa :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig