maanantai 20. marraskuuta 2017

vauhtia hakemassa

Viikon tauko blogista tuntuu pitkältä ajalta. Normaalisti useamman kerran viikossa päivittyvä blogi on rutiini, ystävä ja tapa, josta en ole aiemmin pitänyt kertaakaan paussia. Rivien välistä tai joskus suoraankin voi lukea melko henkilökohtaisiakin asioita. Tauko kertoo monesti jostain sellaisesta, että nyt ei paukkuja ole yksinkertaisesti riittänyt. Oma blogini on raapaissut arjen pintaa aina melko kevyellä kädellä. En ole kokenut tarvetta tilittää elämän nurjaa puolta tänne. Yhtenä kappaleena ja hyvinvoivana täällä ollaan kyllä yhä edelleen. 


Pieni tauko ja syvähengityksiä Thaimaan kosteassa ja lämpöisessä ilmassa on saanut ajatuksen taas kulkemaan. Toivon parin viikon loman lataavan akkuja. Himpun ajattelin tehdä myös ajatustyötä. Mitä kulunut vuosi on itselleni antanut ja mitä seuraavalta toivon. Freelancerina olen hieman seilannut erilaisten töiden parissa, ja nyt on taas aika miettiä mihin haluan seuraavaksi aikaani painottaa ja paukkuja satsata.


Olen tällä hetkellä pikkupaikassa nimelätä Laem Mae Phim. Kerron vielä myöhemmin tästä omatoimimatkaajan unelmakohteesta lisää. Toistaiseksi on lähinnä uitu (lasten toiveesta), rentoiltu, otettu päiväunia ja lueskeltu vähän (aikuisten toiveesta). Kohde on meille tuttu ennestään ja tällainen paineeton perheloma on juuri se mitä kaivattiin. Me aikuiset teemme täältä käsin kyllä töitäkin hieman. Kovin rankalta kirjan editoiminen ei tosin aurinkotuolista käsin tunnu. Mieluummin täällä kuin kotisohvalla.


Olen bongannut innolla tuttuja viheraluiden kasveja, joita meillä kasvaa lähinnä viherkasveina. Paikallisia nauratti, kun kuvasin heidän esikasvatuksiaan (samettiruusuja suurin osa). Istutukset paremmilla asuinalueilla ovat täällä ovat vehreitä ja hyvinhoidettuja kuin paremmassa puutarhassa konsanaan. 


Turistikausi on täällä vasta alkamassa, koska marraskuu on vielä hieman viileämpi. Lähes kolmeakymmentä hipova mittari on kyllä meikäläiselle ihan riittävän passeli keli. 


Terkkuja lämmöstä! 
Komeasti leikattu pensasaita, eikö?
SHARE:

21 kommenttia

 1. Toivottavasti kaikki on hyvin <3 Ihania kuvia ja vaikuttaa, että hengähdys tekee hyvää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon alla kaikki on hyvin. Pientä rivien uudelleen järjestelyä perheen sisällä. Joskus elämä heittää yllätyksiä. Ei onneksi mitään hengenvaarallista.

   Poista
 2. Mukavaa lomailua koko perheelle! Aika hauskaa huomata, että vaikka matkustaisi toiselle puolelle maailmaa, niin katse hakeutuu usein puutarhoihin kuten tuohon upeaan aitaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia. Hyvää lomaa koko perheelle!

  VastaaPoista
 4. Ai teidän kakarat on 2 viikkoa koulusta pois??? Ja just oli syysloma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu tulee tietysti ykkösenä. Siksi meillä onkin sovittuna jo hyvissä ajoin opettajien kanssa järjestelyt niin että koulunkäynti ei häiriinny :)

   Poista
 5. Mukavaa ja rentoa lomaa, nauttikaa!!

  VastaaPoista
 6. Nauttikaa sydämestänne lomasta ja aurinkoenergiasta! Luovuus ja ihan arjessa jaksaminen tarvitsee aina välillä lepoa.
  Ja me ollaan paljon matkusteltu aina lasten kanssa. Heidän koulunsa on siitä vaan parantunut, kun ovat nähneet erilaisia kulttuureita, tapoja elää ja ovat saaneet harjoitella samalla kieliä. Ei se koulunkäynti siitä häiriinny, päinvastoin. ;)
  Yksi pyyntö mulla on, heittäkää vähän tännepäinkin niitä auringon säteitä, pliiiis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin samaa mieltä. Nyt ovat siinä iässä, että kykenevät itse tilamaan ruokansa ja hoitamaan kohteliaisuudet ja tervehdykset. Maailman näkeminen ja kokeminen itse syventää ymmärtämistä. Molemmat ovat ilahduttavan kiinnostuneita uimisen lisäksi myös paikallisesta kulttuurista. Ja ei tänne koulun puolesta mitenkään kevyen lastin kanssa lähdetty, heh! :D

   Poista
 7. Oikein hyvää lomaa! Poissa täältä ankean harmaasta ja sateisesta alkutalvesta.
  Kaksi viikkoa, siinä ehtii jo levätä ja koota uusia voimia eteenkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut minulle aina juuri oikea aika lomailla. Oma sesonki kun on keskittynyt aina kesään niin menen himpun eri rytmissä muuhun kansaan verrattuna.

   Poista
 8. Rentouttavaa ja lämmintä lomaa! Komea aita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille englantilaisen puutarhan ystäville just eikä melkein :D

   Poista
 9. Ihanaa olis eres hetki olla pois tästä harmauresta. Moon kyllä iha viheriä ;D Ottakaa kaikki ilo irti auringosta ja lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tankattu aurinkoa koko vuoden tarpeeseen :D

   Poista
 10. Voi valo, aurinko ja lämpö! Helppo uskoa, että kirjoitustyöt tuntuvat tuolla melkein leikiltä;)
  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
 11. Ïhanaa ja voimia antavaa lomaa koko poppoolle! Mikään ei anna niin paljon henkistä pääomaa kuin matkailu ja erilaisten elämäntapojen ja kulttuurien kohtaaminen 😊

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig