perjantai 9. helmikuuta 2018

Päin prinkkalaa!

Kylvöhommat ovat aina ennalta arvaamattomia. Taimien eteen voi tehdä parhaansa ja loppu on kiinni  - noh siemenistä. Pari viikkoa sitten kylvetyt kelloköynnöksen siemenet eivät itäneet millään. Reilu viikko lämmittelyä lattialämmityksen päällä ja ylimitoitettu kastelu sai lopulta 11 kuivahtanutta siementä itämään. 

Yhtään sen paremmin ei mene jättiverbena-osastollakaan. Suomalaisesta siemeniä myyvästä nettikaupasta pari viikkoa sitten tilatut siemenet jumittuivat jonnekin jälkitilausten aallokkoon missä rantaa ei ole näkyvissään. Luvattu parin päivän toimitus on venähtänyt niin pitkälle, että mietin muutanko huolella tehdyn esikasvatussuunnitelman kokonaan. 


Onneksi aloitin tammikuussa. Kesään on vielä monta autuasta kuukautta aikaa mokailla ja onnistua. Oi, Strömsö missä lienet!

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Tää puutarhanhoito on kyllä sellainen ala, että koskaan ei tiedä varmasti mitä tapahtuu. Mummoni oli kova leipomaan 90 vuoden ajan ja sanoi, että leivän onnistuminen on aina arvoitus. Siihen vaikuttaa niin moni tekijä; jauhot, leivinuuninlämmitys (jopa millä puulajilla lämmittää), huoneenlämpö taikinan noustessa, avaako joku ovea ja päästää viileyttä tupaan... Jopa se onko matalapaine vai korkeapaine, tai ukkosta ilmassa.
  Tämä lohduttaa muo myös puutarhan kanssa. Kaikki ei ole aina itsestä kiinni, silti kannattaa jatkaa. Sillä mitään yrittämättä, ei onnistu sitäkään vertaa.
  Onneksi kesään on tosiaan aikaa! 💚🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina hämmästellyt sitä, että niin moni luovuttaa puutarhan suhteen, kun ykkösellä ei mene putkeen. Toivottavasti tällaiset postaukset helpottavat myös niiden tuskaa, jotka luulevat, että kokeneilla harrastajilla / ammattilaisilla kaikki menee putkeen aina. Koska juuri noinhan se on kuin sanoit. Ei vain voi tietää mistä tuulee.

   Poista
 2. Longing for spring now...
  Take care and have a lovely saturday!
  Titti

  VastaaPoista
 3. Onneksi kevät ei vielä ole kunnolla alkanutkaan, hyvin ehtii vielä yrittämään kylvöjä useaampaankin otteeseen. Ja jos esikasvatusten suhteen käy oikein huonosti, voi aina ostaa valmiita taimia. :)

  VastaaPoista
 4. VIelä ehtii hyvin vaihtamaan suunnitelmia, ja sellaistahan se kasvien kanssa aina on. Aina ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan. Toivotaan että siemenet kuitenkin saapuvat pikaisesti. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Voi - noissa pikku iduissa voi jo nähdä kevään <3

  VastaaPoista
 6. Minulla on käynyt juuri noin, kun kylvöt epäonnistuivat, en enää viitsinyt yrittää. Jospa kokeilen vielä uudelleen... Löysin muuten kiinnostavan lehden kaupasta, Viherkoti, jossa on sinunkin vinkkejä juuri nyt niin ajankohtaisille sisäkukille. Kun tuonne pihallekaan ei vielä pääse...

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig