maanantai 20. huhtikuuta 2020

Oi ihana kevät!

Nyt on hellitty kotipuutarhuria. Lämpö tekee työskentelystä mukavampaa, mutta isoin ilo syntyy kasvuun heräävästä puutarhasta. Ehdin töiden ohessa ulos vain lyhyitä aikoja kerrallaan, joten hommiin on päästävä mieluiten joka päivä. Aika kuluu siivillä. 


Olen kitkenyt, kattanut ja parantanut tontin laidan jättipitkää monilajista pensasaitaa. Ikuisuusprojekti, jota edustan hissun kissun. Olen istuttanut jo muutaman uuden pensaan ja tehnyt tilauslistaa uusille kasveille. 


Nyt homma on maistunut erityisen hyvältä, kun onnenpensas puhkesi kukkaan ja muutkin pensaat pullistelevat silmuilla. Valitsin monilajisen aidanteen juuri siksi, että saan upotettua sinne useita ihania pensaita, joita ei muuten enää pihaan mahtuisi. Siitä syystä täällä kasvaa lukuisia erilaisia heisiangervoja, syreenejä, ruusupensaita, hortensioita, pensasangervoja ja monia muita. Kesällä aidanne on aina monivärinen myös ilman kukintaa. 

Kevättyöt etenevät hyvää vauhtia. Hieman hommaa hidastavat kauden suurimmat hommat, joita kertyy aina keväälle. Keittiöpuutarhan ja kasvihuoneen kunnostuksen ohessa etenee onneksi myös maanparannus ja siistimishommat.


Jos haluat kuulla miten kevät etenee Puhetta puutarhasta -podcastissa, kuuntele alla oleva podcast puutarhan kevättöistä. Versoilevan verkkosivuilta löydät vinkkiartikkelin, jossa on muun muassa näppärä muistilista kevään tärkeimmille töille. Aurinkoista viikkoa!

SHARE:

1 kommentti

  1. Kevään ensimmäistä väriloistoa on odotettu ja onnenpensas on kuin auringonpaiste kukkiessaan. Kevät on niin ihanaa aikaa🌼🐝

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig