keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Ihana suklaakirsikka

Suklaakirsikka (Prunus cerasus 'Chokoladnaja) on suosikki pihani kirsikoista. Kaikki kirsikkapuut ovat kauniita kukinta-aikaan. Suklaakirsikalla on nätin kukinnan lisäksi pari lyömätöntä piirrettä. 

Prunus-cerasus-Chokoladnaja-100outdoor

Puuna suklaakirsikka on maltillisen kokoinen, joten se sopii myös pieneen pihaan. Korkeutta suklaakirsikoilla on korkeintaan pari metriä. Lajike on kestävä ja se menee nelos-vyöhykkeellä saakka. Parasta ovat tummat kirsikat, jotka ovat varsin syötävän makuisia (toisin kuin hapankirsikat). Suklaakirsikan marjat ovat morellityyppisiä. Makua kuvataan jopa hieman mantelimaiseksi. Itse en tätä sävyä ole huomannut. 

Prunus-cerasus-Chokoladnaja-100outdoor

Kirsikat kypsyvät jo elokuun alussa. Nimi taitaa viitata enemmän tummaan väriin kuin makuun. Suklaalta nämä eivät maistu. Ostin puun melko pienenä taimena. Menossa on kolmas kesä ja sato on ensimmäistä kertaa reilumpi. Puu tuottaa satoa jo nuorena, mikä on kiva juttu!

Prunus-cerasus-Chokoladnaja-100outdoor

Ihanaa viikkoa!


SHARE:

5 kommenttia

 1. Suklaakirsikka on aivan ihana kasvi. Meilläkin se on tuottanut satoa mahtavan aikaisin. Tänä vuonna tuntuu, että satoa on ennätysmäärä. Olen ihan fiiliksissä siitä.
  Oi, miten nuo suklaakirsikat ja suklaakosmot stemmaavat toisiinsa ihan täydellisesti värinsä puolesta!
  Täältä myös suositukset suklaakirsikalle, jos kaipaa satoisaa ja kaunista pikkupuuta puutarhaansa.

  VastaaPoista
 2. Tätä voisi ehkä harkita terassille isoon astiaan istutettuna, vai kuinka?

  VastaaPoista
 3. Suklaakirsikka on ihana, minullakin tuotti satoa, vaikka taimi on vasta kaksi vuotta sitten istutettu.

  VastaaPoista
 4. Aloin haaveilla suklaakirsikasta omallekin pihalleni. Puuhan on itsepölyttyvä, joten ilmeisesti riittää, että istuttaa vain yhden puun. Netistä löysin tiedon, että puuhun tulee enemmän satoa, jos lähellä on toinen suklaakirsikka. Pitääkö tämä paikkansa? Riittääkö, että lähellä kasvaa "tavallinen" kirsikkapuu?

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig