lauantai 11. heinäkuuta 2020

Parvekkeen vihersisustus

Parvekkeen vihersisustus on meillä tänä kesänä nimensä mukaisesti hyvin vihreä. Joukossa on ripaus tummaa lehdissä ja kukissa sekä hieman valkoista. Tärkeä osa ilmettä on keraamiset ja betoniset ruukut, ruoste ja musta metalli. Kokonaisuutta pehmentää lämmin ruskea penkki ja matot. 

parvekkeen-vihersisustus_100outdoor

Ensisilmäyksellä parvekkeen sisustus on hyvin viherkasvivoittoinen. Se johtuu siitä, että erikoisia viherkasveja, kuten harvinaisempia tyräkkejä, on ripoteltu näkyvimmille paikoille. Todellisuudessa parvekkeella on paljon kesäkukkia ja pieniä puita.

parvekkeen-vihersisustus_100outdoor

Suosittelen satsaamaan pikkupuihin. Laakeripuu tai kalamondiini tuo kerralla ison määrän vihreää ja korkeita elementtejä tilaan.

parvekkeen-vihersisustus_100outdoor

Yhtä tärkeitä ovat amppelit, joita parvekkeella on lähes kymmenkunta. Tänä vuonna niissä kasvaa hopeaputousta ja murattia. Aina ei tarvita kukkia. 

parvekkeen-vihersisustus_100outdoor

Aurinkoista sunnuntaita!SHARE:

4 kommenttia

 1. Kaikkea kaunista! Ps. Mikä vioituksen syynä aitoviikunan lehdissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa. Valitettavasti samasta paikasta tuli useita kasveja, joilla kaikilla oli joku tauti (eri tauteja). Nää puut harmittaa aina eniten. Just tungin puikkoja multaan, josko niillä tokeentuisi vielä. En uskalla talvettaa muiden kansvien kanssa, jos ei parane.

   Poista
 2. Omassa viikunassani on sen jälkeen, kun alkoi lykätä hedelmien alkuja, näkynyt lehdissä vioitusta, sellaisia ruskeita pieniä pistemäisiä laikkuja. Mulla jo oli ostamassani magnoliassa etanoita, ja nyt tuli uusi murhe, kun en tiedö, mikä viikunan vioituksen tekee ja mitä minun nyt kuuluisi tehdä. Pelargonista bongasin ruskean toukan syömässä lehtiä ja kirvoja ollut useammassakin kasvissa. Lasitetun partsin iloja?

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig