lauantai 4. heinäkuuta 2020

Satoa ja kömmähdyksiä

Keittiöpuutarha kukoistaa lämpöisen alkukesän jäljiltä. Kastelulle on saanut tänä kesänä uhrata tunnin jos toisenkin, vaikka sitä ei tällä hetkellä uskoisikaan. Olen ottanut ilolla vastaan huilitauon kastelusta. Keittiöpuutarha on ihanan skarpissa kunnossa tänä vuonna. Vanhimmat laatikot on uusittu ja loput vanhoista laatikoista sai uuden musta puuöljykerroksen. Kyllä kannatti ahertaa toukokuussa.

keittiöpuutarha-100outdoor
keittiöpuutarha-100outdoor

Tämän vuoden kömmähdys tapahtui siemenpussien kanssa. Olen huoletta kylvänyt viime vuodet uusista ja vanhoista eristä onnistuneesti vihanneksia. Siemenpusseissa on aina parasta ennen päivä, mutta yleensä siemenet lähtevät siitä huolimatta hyvin vähän vanhoinakin. Tänä vuonna eivät lähteneet. Erityisesti salaatit loistivat poissaolollaan. Onneksi tämä on nopeaa hommaa! Ei muuta kuin uusia ostamaan ja uusintakierros tulille. Retiisien kanssa olen jo tehnyt uusintakylvöjä. Harvinaisen nopea ja hidas vuosi samaan aikaan. 

keittiöpuutarha-100outdoor
lehtikaali-100outdoor

Keittiöpuutarhassa kasvaa kukkien lisäksi paljon erilaisia lehtivihreitä, kuten salaattia, mangoldia, lehtikaaleja ja pinaattia. Uusi ja iso perunalaatikko lupailee isoa satoa. Uusin myös mansikkapenkin, joka on vielä kasvun kanssa alkutekijöissään. Papuja odottelen jo kieli pitkällä. 

keittiöpuutarha-100outdoor

Ihanaa sunnuntaita!SHARE:

5 kommenttia

 1. Kaikki niin kaunista, iloa silmille ja hyvää makua suihin.
  Ihana tuo pieni samettikukka, samoin ruohosipuli ja moni muu. Itselläni ei vielä kuki samettikukat, kylvän ne suoraan kasvupaikoilleen ja sitten tilanteen mukaan voin tiheät paikat harventaa ja yleenä syyskesällä siellä sun täällä kukkii keltaista, sopii väreihin tai ei.
  Tämä nykyinen käytäntö, että keittiöpuutarhakin voi kukoistaa on vallan mainio. Minä kun aikoinani kävin jonkin verran puutarha-alan koulua niin silloin se ei ollut edes ajatuksen asteella. Taimivälit mustalla mulloksella ja rivit suorassa ja piste.
  Uskoisin, että moni nuori olisi ollut puutarhasta ja sen hoidosta kiinnostuneenpi jos samalla siihen olisi liittynyt myös jotain kauniin lempeätä ja rehevää kukintaa. Itse aikanani keksin yhdistää kruunutillin kukat ja päivänhatun loustavan kukinnon ja sain sekä kiitosta, että moitetta. Ei kuulema ollut ehkä sopivaa yhdistää hyötykasvaja ja kukkia!?

  VastaaPoista
 2. Ihanasti tilaa viljelyksille! Tosi siisti kyökkitarha ja niin paljon kaikkea hyvää kasvamassa. Onneksi salaattia tosiaan saa nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Minulla iti vanhat salaatit hyvin mutta porkkana taas ei. Koskaan ei voi tietää mutta aina tulee yritettyä päiväysvanhojen siementen kanssa.

  VastaaPoista
 4. ei lähtenyt uudetkaan siemenet.suurinosa vanhoista onneksi lähti.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig