keskiviikko 25. helmikuuta 2015

VIELÄ HETKI ODOTUSTA

Lopputalvi on puutarhaintoilijan kannalta taatusti ankeinta aikaa. Voi tehdä suunnitelmia ja vähän jo kylvää. Mieltä kalvavat kuitenkin tositoimet, jotka ovat jo niin lähellä ja samaan aikaan niin kaukana.


Pientä mielenrauhaa tuovat ruukku- ja leikkokukat. Tällä hetkellä syyhyttävät erilaiset palmut ja aloe verat. Sisällä kelpaa mikä vain kukkiva; hortensiat, tulput, ruusut, narskut... Kaikki käy. Kannattaa muuten tsekata Ikean valikoima, joka on aina edullinen. Olen ostanut sieltä jo useamman kerran isoja hortensioita ja viimeksi tarttui mukaan pieni jukkapalmu.


Mielenrauhaa tuovat myös puusta putoilleet koivunoksat ja kranssit, joita niistä voi kieputella. Bongasin myös ensimmäiset pajunkissat. Luulen että niistä täytyy tänä vuonna saada kranssi. Sisälle niitä ei meille allergioiden vuoksi tule.

Sirkutuksen määrä lisääntyy ulkona koko ajan. Vaikka kevät on näin lähellä, niin muistetaan kuitenkin ruokkia lintuja vielä hetki. 

SHARE:

19 kommenttia

 1. Hyvä, kun muistutit: pitää käydä täyttämässä lintulauta!

  Ihastuin noihin keväänvärisiin helmiin. Tulee itsellekin mieleen, että jos sittenkin lattaisi vähän jotain uutta kivaa... Olen elänyt jonkinlaisessa horroksessa jo hetken aikaa, siitä lähtien ehkäpä kun hanget alkoivat muuttua mössöksi. Tämä on vaikean vuodenaika, todellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mäkin vähän homeessa ajoittain. Aika ihan olisi sellainen alati siivottu kukkiva keväinen koti :)

   Poista
  2. Sulle on muuten haaste tuolla blogissa, nyt kun muistin käydä kertomassa vihdoinkin :)

   Poista
 2. Ihana tuo hortensia. Minäkin bongasin niitä paikallisen kukkakaupan ikkunalla....pitäisiköhän käydä ostamassa....

  VastaaPoista
 3. Mä sitten taas nautin ihan älyttömästi tästä suunnittelun ja hommien valmistelun aloittamisesta :) Nyt kun ollaan palattu kotiin lomilta, niin saa vihdoin kaivaa siemenet esille ja aloittaa kylvöt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloitin jo kylvöt. Ei riitä. Pitää saada kottikärry hyppysiin :D

   Poista
 4. Kuinka sattuikaan, juuri tänään kävin Ikeassa ja mukaan tarttui komea hortensia, vajaa 7 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on sieltä. Varsin käypä hinta. En ole enää muualta raaskinut edes ostaa. Kerran säilyi mulla talveen ja kukki jouluna :D

   Poista
 5. Minä en ole pitkään aikaan ajellut Ikean lähellä, mutta ensiapua kevätkukkien muodossa löysin HongKongista ja Terrasta. ihania krookuksia, tulppaaneja ja tetenarsisseja ikkunoille ja terasseille.
  Käypä kurkkaamassa blogiini ja osallistu arvontaan!

  VastaaPoista
 6. Kaunis hortensia, ajattelin ajella Ikeaan viikonloppuna! Kevät on niin hurman aikaa, vaikka lunta tulee välillä niskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mutta se ei onneksi estä vannoutunutta puutarhaintoilijaa :)

   Poista
 7. Toivoisin niin, että kevät tulisi aikaisemmin :) Onneksi sipulikasveja voi laittaa jo terdelle, se helpottaa kukkienlaittoviettiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitää varmaa lähteä narskuja ja helmililjoja hakemaan. Niin kivoja on näkynyt blogeissa.

   Poista
 8. Ei tässä malttaisi odottaa. Varsinkin kun istuttelin syksyllä puutarhaan kaikenlaista, mutten muista mitä, hih! Kiva nähdä, mitä sieltä nousee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt merkkaa ne sinne sun puutarhapäiväkirjaan. Yllätykset on ihania, mutta isoin ongelma on syksyisin, kun alkaa kaivaa niin maasta löytyy jo joku muu sipuli :)

   Poista
 9. 100 % samaa mieltä, niin ruopivat jalat ja kädet ja koko kroppa lähtökuopissa, että ikkunasta ulos katseleminen tuntuu tuskalta – vaikka lunta ei ole enää nimeksikään, niin ihan vielä ei ole ulkotekemistä. Mutta kohta lähtee, sano ;)

  VastaaPoista
 10. Minä yritän aina kevätkuumeen iskiessä ajatella, että onneksi kaikki ihanuus on vielä edessä päin. Tulevan kesän projekteja ajatellen suunnitteluun on myös vielä runsaasti aikaa ja hyvä näin.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig