lauantai 9. tammikuuta 2016

IHANAT LEIKOT

 Tammikuusta eteenpäin on meillä kevätkukkien aikaa. 
Mitä enemmän hempeitä ja raikkaita värejä - sen parempi! Pari nippua pinkkejä ja hennonvaaleanpunaisia terttuneilikoita olivat päivän valinta.


Markettien edulliset kukkavalikoimat mahdollistavat ainakin minulla sen, että kotona on kukkia melkein aina. 



Edes pakkasesta huurteiset ikkunat ja sisälle asti tunkeva kylmä eivät masenna. Takkatuli roihuaa ja mieli vaeltaa kevään kylvöissä. 


Ensimmäiset siemenlähetykset nimittäin saapuivat  jo!

SHARE:

18 kommenttia

  1. Neilikat on mun lemppareita, kauniita ja kestäviä. Sain aattona neilikkakimpun ja se on vieläkin ihan täydellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samat syyt kuin mullakin. Kestää vaikka kuinka. Lisäksi näitä on niin niin monenlaisia ja värisiä.

      Poista
  2. Mukavaa, että neilikat ovat löytäneet uuden tulemisensa. Ne ovat uskomattoman kestäviä ja ihania leikkokukkia. Meillä on vielä niin monta amaryllistä upeana, ettei leikkokukille ole oikein paikkaa, mutta pian niitä pääsee hankkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Nämähän ovat vähän mummon kukkia. Uusi tuleminen selvästi. Täytyy myöntää, että mä heivasin joulutähdet menemään ja tein keväälle tilaa :D

      Poista
  3. Oi, sinä löysit neilikoita. Itse nappasin marketista mukaan keltaisia tulppaaneita ja muutaman kevätesikon. Ilontuojia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän marketissa oli lähinnä joulun punaisia tulppaaneja ja muutama käkkänä keltainen. Ei oikein hotsittanut. Keltaisia mäkin etsin ensin tai vihreitä neilikoita. Mutta nämä ovat just ihanat. Ja kiva kun kahta melkein samaa sävyä.

      Poista
  4. Kauniita kuvia ja ihania neilikoita. Kyllä se kevät sieltä tulee. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovaa vauhtia. Olen vakuuttunut. Hyvää viikonloppua!

      Poista
  5. Herkän näköisiä neilikoita <3 Kiehtomaan jäi ajatus, mitähan meinaat kylvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän erikoisempia lajikkeita akileijosta, valkoinen kesäkulellero, violetti tulikukka, mantsurian jalokärhö, valkoista ja pinkkiä tähtiputkea, etelänmunkkia, balkaniankohokkia, ruusumalvaa, kultatyräkkiä ja sormustinkukkia. Noita tuli nyt... Tossa oli nyt tämän kevään perennat. Ne kylvän suoraan ulos ruukkuihin. Sitten vielä kesäkukat ja hyöty (siinä sitä lystiä riittääkin). Eli onhan noita :D

      Poista
  6. Voi, kevään ensimmäiset siemenet!
    Oksaneilikat kestävät niin hyvin ja onhan neilikka muutenkin "muotikukka".
    Kaunista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se todella on kovin trendikäs nyt :D Ja taas lähti siementen kanssa ihan mopo käsistä. En tiedä mitä tapahtui kaksi perennaa vuodessa säännölleni :D

      Poista
  7. Vai että sinulle jo ensimmäinen siementilaus saapui, saisikohan udella että mistä?
    Itsekin tein pari päivää sitten vuoden ensimmäisen siementilauksen Impectalle ja nyt odottelenkin sieltä siemenlähetystä saapuvaksi ja hypisteltäväksi.
    Hyvää viikonvaihdetta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kokeilin ensimmäistä kertaa niinkin eksoottista paikkaa kuin huuto.net. Rouva on entinen kasvitieteilijä. Siemenet maksaa 2 euroa pussi (n. 50-300 siementä / pussi). Kaikki oli nätisti pakattu ja kylvöohjeet käsin kirjoitettuna mukaan. Koska nämä ovat itsekerättyjä, vaatii osa niistä kylmäkäsittelyn. Osa joita ostin oli vikoja, mutta sinne jäi kyllä paljon kivaakin. Keväällä hänelle tulee hyöty- ja yrttisiemeniä myyntiin lisäksi. Löydät myyjän tällä linkillä:

      http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/358953

      Poista
    2. Kiitos Kati mahtavasta linkistä. Pitääkin vähän tutkailla tota sivua...

      Poista
    3. Kiitos, minäkin kävin kurkkaamassa ja mieleni minun tekevi paria siemenlaatua. Ehkäpä uskallan!

      Sini K.
      Kasvihormoni-blogista

      Poista
    4. Ei tässä mitään kovin kummmoista riskiä ota. Olen vain huomannut, että itsekerätyt ja tuttujen siemenet itää monesti hyvin. En tiedä johtuuko siitä, että ovat olleet vajaan vuoden vanhoja siemeniä. Ne pitää tietysti osata kerätä oikein. Olen kuullut tämän rouvan siemenistä pelkkää hyvää. Ja edullisiakin ovat!

      Poista
  8. Tosi kauniita neilikoita, itse en ole noita nähnytkään kaupoissa, yleensä meidän lähimarketissa on vain ruusuja ja tulppaaneja :). Ihanat siemenostokset sinulla! Varsinkin se ruusumalva on tosi kaunis ja itselläni alkoi itämään lähes heti.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig