perjantai 1. tammikuuta 2016

JOKO VOI ALOITTAA KEVÄÄN?

Joulu meni jo ja mieli on täysin valmis kevääseen. Nämä kuvat ovat eiliseltä ja tänään näyttää vielä talvisemmalta. Pään sisällä sen sijaan tuoksuu multa ja aurinko paistaa.


 Olen kädet tärissen selannut siemenkauppojen nettisivuja. Olen haaveillut kasvattavani taimiston verran uusia kasveja, mutta ihan pakollisia (niiden oikeiden pakollisten jälkeen) ovat ainakin joku persikkainen tulikukka (Verbascum), latva-artisokka, jättiverbena ja ainakin yksi uusia akileija-lajike. Ne oikeat pakolliset menevät kaikki vihannesten muodossa parvekkeelle ja potageriin.


Suosittelen potageria myös talvisen puutarhanäkymän vuoksi. Eikö ole aika vekkulin näköinen nytkin, vaikka siellä ei kasva enää kuin lehtikaali.

Tästä tulee vielä hyvä vuosi!

SHARE:

20 kommenttia

 1. Hyvin voi kevään jo aloittaa! Päivä täällä keski-Suomessa on jo 20min pitempi. Siitä se lähtee!
  Hyvää ja siunattua tätä vuotta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee! Tammikuu on paras suunnittelukuukausi. Siitä se esikasvatuksen onni taas alkaa :D

   Poista
 2. Voi ja pitääkin että kaikki ehtii suunnittelemaan ja taimettamaan ajoissa. Puuhaa, vallan mukavaa puuhaa riittää paljon!

  Potager on kyllä kaunis kaikkina vuodenaikoina! Puutarhahormooni jyllää täälläkin voimalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakenteet tulee jopa paremmin esiin kuin loppukesän kasviviidakossa. Yritän tänä vuonna taas hillitä itseni. Viime vuonna lähti mopo ihan käsistä. Ei mitään tolkkua ollut siinä taimien määrässä :D

   Poista
 3. Minullakin jo kylvösuunnitelmat pyörivät päässä sekä myös kaikenlaiset uudet puutarhaprojektit, joita pitäisi keväällä toteuttaa. Tammikuu ja helmikuu ovatkin hyvää aikaa suunnitella uusia puutarhaprojekteja, vaikka välillä ainakin minun tekisi mieli jo ottaa lapio käteen ja alkaa kaivamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös monta isoa ja pienempää juttua mielessä. Pyrin ottaamaan 1-2 isompaa hommaa kesälle. Siinä tuntuu kulkevan kipuraja.

   Poista
 4. Niin, tulee!!!
  Aivan ihanat kuvat. Meilläkin lehtikaali kaunistaa kasvilaatikkoa. Istutin viime keväänä myös pylväsomenapuut ja mustikkapensaita pienen "kasvimaamuotopuutarhapotagerin" sisääntuloon. On kiva, kun on jotain korkeampaakin. Sun potagerin rakenteet ovat niin upeat. Ne ovat silmänilo jokaiseen vuodenaikaan.
  Täälläkin pään sisällä tuoksuu multa, aurinko paistaa ja villit unelmat ryöpsähtelevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tajua miten olet saanut tehtyä niin ison alueen täyteen vaikka mitä. Mä niin haluaisin meidän sisääntulon kuntoon ensi keväänä. Sitten alkaisi jo ehkä näyttää pihalle :)

   Poista
 5. Hirveästi on jo suunnitelmia! Kevättä kohti, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta alkaa priorisointivaihe. Mitä kaikkea oikeasti ehdin ja mahtuu kasvamaan. Ja miten ison palan taas kevääksi haukkaa pihalla uutta kasvialuetta miettiessä...

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Miten voisi olla aloittamatta? Sellaiset täpinät kohti kevättä on mielessä, että voi tulla vaikeuksia selvitä lumikaudesta.

  VastaaPoista
 8. Voi ei mitä ihania kuvia sinulla täällä :) Kyllä ehdottomasti voi! Täälläkin sormet syyhyten on katseltu kaikkia siemenluettelo sivuja, ja kasvihuonemalleja! Ei enää onneksi kauaa, että pääsee tositoimiin, ja pääsee aloittamaan kasvihuone projektia, JEE!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja hienoa, että muitakin keväthenkisiä on paikalla. Mun pitää seurata sun blogia, josko sinne kasvihuone ilemstyy :)

   Poista
 9. Kyllä tässä alkaa olla pään täydeltä ideoita ja puuhia ensi kesäksi. Toivon kunnon talvea joka tajuaa lähteä nopeasti, päälle sopivan viileä kevät ja lämmin kesä.

  VastaaPoista
 10. Talvinen puutarhakin on aika kaunis...Minusta on ihanaa kävellä ympäri pientä pihaamme ja miettiä kevättä...mitä kaikkea tänä vuonna! Vaikka tänäkin vuonna mietin, että ei mitään uutta...Hieman raivausta ja siistimistä...Ihanaa kevään odotusta ❤️ ja kiitos ihanaa uuden vuoden blogikirjoituksestasi: minä olen vielä matkalla mutta menossa oikeaan suuntaan, näin toivon...

  VastaaPoista
 11. Noita pakollisia tuppaa olemaan niin paljon kun siemenkuvastoja selaa!

  VastaaPoista
 12. Kyllä voi, aloitetaan vaan! :D
  Hyvää alkanutta vuotta sinne <3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig