sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

KARITA TYKÄN SOKERITTOMAT KEKSIT

Moni kokee sokerin olevan ihan ok, kun sitä käyttää kohtuudella. Näin minäkin ajattelin, kunnes kokeilin ensimmäistä kertaa täysin sokeritonta ruokavaliota. Jo tuo sana ensimmäinen paljastaa etten ole kyennyt jäämään pysyvästi sille. Noin kuukauden päästä olen ollut valmis syömään kiskan karmeineen. Mutta totaalisokeriton vie minua aina vain lähemmäksi vähäsokerista elämää. 

Ennen kaikkea siitä kiittää iho. Olo on muutenkin parempi, mutta kun 40 tikittää koko ajan lähempänä, ei ryppyjen sileäminen ole ollenkaan huono asia. Sokeri nimittäin vanhentaa. Kokeilkaa ellette usko. 

Sokerittomalla maistuvat ihanalta kaikki sellainen makea, joka ei ehkä Fazerin sinisen jälkeen olisi niin makoisa elämys. Taatelit, raakasuklaa tai tällaiset sokerittomat keksit ovat mitä parhain juttu. Etkä tarvitse kuin banaania, kaurahiutaleita ja kookoshiutaleita. Minä lisäsin omiini vielä vaniljaa ja hippusen suolaa.


TARVITSET:

3 kypsää banaania 
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita

+ jos haluat
hippusen suolaa
vaniljaa, kuivattuja marjoja, raakasuklaata

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa kypsät banaanit haarukalla ja sekoita joukkoon hiutaleet ja haluamasi mausteet. Sekoita hyvin.

2. Lusikoi taikina leivinpaperille ja paista noin 15 minuuttia tai kunnes keksit saavat hieman väriä.


Aikas ihania!

Aurinkoista viikonalkua!

SHARE:

33 kommenttia

  1. Viime keväänä tein elämäntapa remontin, jonka seurauksena ruokavaliosta karsiutui mm. sokerit pois. Järkytyin kuinka paljon sokeria tungetaan lähes kaikkeen, varsinkin lapsille suunnattuihin ruokiin!
    Ruuan maut tulevat paremmin esiin ja marjat ja hedelmät maistuvat todella makeilta, kun olen ollut ilman sokeria. Täytyykin kokeilla tätä keksi-reseptiä, uppoaa varmasti lapsillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin saman. Järkytyin myös sitä, että kaikissa leivissä oli sokeria, niistä jogurteista ja muroista puhumattakaan. Musta tämä oli oikein käyttökelpoinen ja muunneltava resepti. Yllätyin miten vähän kookos puskee läpi.

      Poista
  2. Sokeriton ruokavalio vaatii kovasti tahdonvoimaa. Itse olin tammikuun kokonaan sokerittomalla. Sittemmin olen vähän syönyt leivonnaisia, joissa on sokeria. Pohdin ja tasapainoilen kovasti tuon sokerittomuuden kanssa. Osa minusta päättää vahvasti olla ilman sokeria, mutta toinen puoli kaipaa herkkuhetkiä ainakin juhlaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama meno täälläkin. Olen tullut siihen tulokseen, että jokainen sokeriton pätkä on parempi kuin ei mitään. Ja kovasti se sokeri on matkan varrella vähentynyt arkikäytöstä.

      Poista
  3. Olipas uutinen, ryppyjä! En ole kovin makean ystävä ollut paitsi salmiakin ja lakun, mutta verenpaine vietävä poisti ne mun herkkulistalta! Sokeria on todella uskomaton määrä ihan oudoissakin paikoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin! Iho alkaa helakoitua jo viikon kohdalla. Sokeri vanhentaa siinä missä aurinko ja tupakka. Järkkyä eikö totta?!

      Poista
  4. Olen vuosien varrella luopunut monenlaisesta sokerisesta. On ollut kiintoisaa huomata, että sokerittomuuteen tottuu, ja pian kaikki missä on sokeria, maistuu aivan liian makealle. Suklaa on ollut ainoa heikkouteni, ja nyt olen onneksi mieltynyt tummaan suklaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Sitä tarkoitin, että jos jatkuvasti vetää sokeria, niin nämä keksit ei välttis ole ne makeimmat. Mutta jos ei jatkuvasti syö sokeria, niin nämä maistuvat tosi hyvälle. Lisäksi raaka-aineet maistuvat paremmin, kun kaikkea ei peitä sokeri.

      Poista
  5. Varmaan nameja. Minäkin olen melkoisen vähällä sokerilla. Suklaan olen saanut kutakuinkin korvattua erilaisilla pähkinöillä ja muillakin siemenillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma. Joskus repsahdan. Mutta en masennu. Mulla on aika vähän paheita :D

      Poista
  6. Kiva saada uus resepti,täytyy kyllä kokeilla tuo , tykkään kookosta ja
    yritän muuten vähentää sokerikäyttöni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karitalta on käsittääkseni tulossa kirjan verran näitä sokerittomia herkkureseptejä. Kerrankin jotain ihan uutta!

      Poista
  7. Herkullisennäköisiä keksejä! Pitää kanssa kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No yllättävän. Musta nämä oli parhaimmillaan päivän kahden päästä, kun olemus tiivistyi ja vaniljan maku vahvistui.

      Poista
  8. Ootpa kova mimmi, kun pystyit olla ilman sokeria. Se ei varmasti ole helppoa, kun sitä on lisätty melkein kaikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekalla kerralla järkytyin. Nyt jo tuttua hommaa. Helppoa sellaiselle, joka ei mätä jogurttia normaalisti ja tykkää leipoa itse leipänsä. Mutta kyllä se jossain vaiheessa alkaa käydä kaalin päälle. En ole saanut tästä vielä pysyvää elämäntapaa.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Nämä on kyllä enemmän sellaisia ihan-hyviä. Kuten taatelit :D

      Poista
  10. Nuo keksit täytyy kyllä kokeilla...
    Itse olen päässyt sokerittomalla tiellä vasta siihen, että olen ollut karkkilakossa kesästä asti. Mutta ei se mitään auta, kun syön herkkuja karkinkin edestä. Talvi on pahinta aikaa, kun tekee mieli aina kahvin kanssa jotain hyvää. Kesällä ei ehdi niin paljon ajattelemaan koko syömistä ja sokerin himokin vähenee jotenkin automaattisesti.
    Näin muuten karkkilakon aluksi muutamana yönä unta Fazerin sinisestä suklaasta, eli aika huolestuttava addiktio minulla jo oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli toi sama joskus ja jäätelön ja leivonnaisten kulutus kohosi tappiinsa. Tällaiset keksi auttaa siihen, että on joku makea suupala, jota joskus kaipaa esim. kahvin kanssa. Niin ja siitä addiktiosta. Kun joskus parikymppisenä vierottauduin irtokarkeista laivalla vietettyjen työvuosien jälkeen aloin kuolata aina Makuunin ja Pick&Mixin kohdalla :D Eli ymmärrän hyvin Fasu-unet :D

      Poista
  11. Kiskan karmeineen.. :D :D En ehkä uskalla kokeilla totaalisokeritonta, mutta onneksi sokeria menee muutenkin hyvin vähän. Tai ainakin näin uskottelen itselleni. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähäsokerinen on musta ihan riittävän hyvä. Mulla ote välillä vähän repsahtaa, niin korjaan kurssia totaalisokerittomalla :D

      Poista
  12. Minä olen vähentänyt sokerin käyttöä nyt keväällä, mutta totaalisokerittomalle en rupea. Joutuisi liikaa vahtimaan syömisiä, ja sitä en halua enää ikinä (sairastelun takia olin jodittomalla ruokavaliolla, kun oli pakko, mutta yhtään enempää tiukkaa diettiä en halua). Noita keksejä voisin silti kokeilla, kunhan keksin, millä korvaan kookoksen, se kun ei ole minun makuuni lainkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen myös parit totaalidieetit lasten vauva-aikana vetänyt ja vannoin ettei ikinä. Mutta nyt tämä on oma juttu ja mulla on tosi hyvä fiilis sen kanssa. Voi kun osaisikin olla sellainen taisaisen maltillinen.

      Poista
  13. Hmmm... Ja jos kaurahiutaleet korvaisi vaikka hirssihiutaleilla, niin ne olisi samalla gluteenittomiakin (kaikille keliaakikoille kun ei käy se kaura). Ei tippuis korkealta kokeilla tätä ohjetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jätin tuohon mainitsematta, että Karita siinä lehtijutussa sanoo, että kaurahiutaleet voi korvata gluteenittomilla hiutaleilla ja onnistuu silti. Ei vain maininnut mitkä gluteenittomat. Kokeile!

      Poista
  14. Hmmm.. Tätä pitäisi kyllä kokeilla, varsinkin kun olen aivan tolkuton sokerihiiri. Tuo ajatuksesi (yhdessä kommenttivastauksessa), että jokainen sokeriton päivä on hyvä, on jotenkin tosi houkutteleva. Olen viskannut sokerilakkoajatuksen pois, koska olen tiennyt etten pystyisi siihen, mutta tuolla lailla päivä kerrallaan saisi varmaan tavallisista päivistä tosi ison osan sokerista karsittua pois. Pohdintaan! :)

    VastaaPoista
  15. Hmmm.. Tätä pitäisi kyllä kokeilla, varsinkin kun olen aivan tolkuton sokerihiiri. Tuo ajatuksesi (yhdessä kommenttivastauksessa), että jokainen sokeriton päivä on hyvä, on jotenkin tosi houkutteleva. Olen viskannut sokerilakkoajatuksen pois, koska olen tiennyt etten pystyisi siihen, mutta tuolla lailla päivä kerrallaan saisi varmaan tavallisista päivistä tosi ison osan sokerista karsittua pois. Pohdintaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän repiä positiivisen irti kaikesta. Ja täytyyhän sillä olla väliä. Että syökö sokeria 7 päivänä viikossa vai kahtena. Ainakin mun logiikka toimii niin.

      Poista
  16. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun. Olen ollut vähähiilihydraattisella ruokavaliolla mieheni ohella nyt kolmatta vuotta ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Kilojakin on tippunut ohessa ihan itsestään, kun höttöhiilarit on karsinut minimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kykene siihen. Olen kokeillut. En saa sitä istumaan itseeni. Mutta olen saanut hötöt vähennettyä ja jonkun verran hiilihydraatteja veks.

      Poista
  17. Tykkään kaikista noista aineksista, enkä edes pidä kovin makeasta, joten näitä kokeilen. Siirryttyäni suodatinkahvista mokapannukahviin ja kahvilassa espressoon makeat leivokset ovat jääneet. Espressotilkka on niin aromikas itsessään, ettei siihen paljon muuta kaipaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä söin näitä pikkuleipiä tummapaahtoisen kahvin tai mantelimaidon kanssa. Meni mulle ihan herkkuhetkestä (koska en ollut jus mitäään sokerihurvittelua vetänyt edellisinä päivinä).

      Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig