perjantai 11. maaliskuuta 2016

NARSISSIEN LUMOISSA

Olen aina tykännyt pääsiäisestä ja otan siitä kaiken irti, Koti kukkii narsisseista ja pääsiäisvihreät kasvavat! Muutamat harkitut koristeetkin tuovat juhlan tuntua. 



Tykkään eniten perunanarsisseista, mutta pääsiäisenä olen myös perso keltaiselle. Siirrän aina narskut omaan ruukkunsa ja lisään niille multaa, niin ne kestävät ja kukkivat paremmin. Ja ilme on huomattavasti viimeistellympi. Keväällä lykkään sipulit ruusuköynnöksen juurelle. 



Näiden kera on ihan toivottaa viikonloppu tervetulleeksi!

SHARE:

24 kommenttia

  1. Voi minkä teit, nythän tästä on lähdettävä ihan viivana ostamaan pottunarsisseja. Niiden tuoksukin on jotain keväisen ihanaa. Rentouttavaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kävi ohraisesti Plantagenissa (jossa hoidin työasiaa). Mieli jotenkin hairahtui heti, vaikka olivat vielä nupulla. Ihanaa viikonloppua sinnekin :)

      Poista
  2. Viimeistään pääsiäisenä havahdun kevään tuloon. Rairuohon kylvö ja narskujen kirkkaan keltaiset kukat tuovat lupauksen tulevasta! Perunanarskuissa on suloisen huumaava tuoksu ja mahtava kukinto. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden kukinto ja väri on ihan vertaansa vailla! Mä kasvattelen pääsiäisruohoksi vihanneskrassia, kun se on ainoa mille täällä ei olla allergisia. Mutta kevään vihreä purkissa on lajista riippumatta niin tervetullut.

      Poista
  3. pidän kovasti perunanarsissien tuoksusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä juttu tämä tuoksu on? En ole varmaan ikinä haistanut. Nyt nostan peffani ja hilaan itseni nuuskimaan.

      Poista
    2. Pistä perunanarsissit vähän aurinkoisen kulkuväylän viereen ja et voi olla huomaamatta tuoksua. Se on huumaava! Mä joudun aina välillä siirtämään perunanarsissit pihalle tuon tuoksun vuoksi, on nimittäin sen verran voimakas, jos kukkia on enemmän. Nyt meidän keittiön pöydällä olevat kolme kukintoa tuovat just sopivasti tuoksua.

      Kauniit kuvat!

      Sini K.
      kasvihormoni.fi

      Poista
  4. Perunanarsissit ovat niin kauniita! Laitoin äsken tetet ulos;) varmaan joudun kuskaamaan niitä yöksi sisälle vielä. Meillä voi yöpakkanen laskea vielä alle -10 asteeseen. Hyvää viikonloppua sinulle Kati!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole vielä jaksanut ulos laittaa. Odotan niitä ensimmäisiä aurinkoisia päiviä. Muistan kyllä niitä keväitä, kun on ollut jo orvokit parvekelaatikossa ja ulkona satanut lunta :D

      Poista
  5. On tosi ihanaa että narsisseja saa ruukkukasveina, ne tuo kevään sisälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Näistä on jotenkin liikuttavan innoissaan joka kevät :D

      Poista
  6. Tuoksuvat narsissit tuovat kevään kotiin! Kevään vihreää on ihana kylvää Pääsiäisen juhlan kunniaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tajua miten mulla toi tuoksu on mennyt ohi. Olen ollut vaan niin innoissani kukista :D

      Poista
  7. Mäkin ostin tänään ison satsin sipulikukkia. Nyt saa rämpät callunat ja havut etukuistilta kyytiä....
    Nyt pitäis olla tosi kauniita päiviä viikonloppuna ja ensi viikolla. Tänäänkin oli jo ihanan keväistä. Perunanarsissit on munkin lemppareita. Mulla on jo yksi kukkinut perunanarsku eteisessä. Nyt aion laittaa jo rohkeasti niitä uloskin.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin pitäisi siivota sisäänkäynti ja partsi. Havut hiiteen. Kanervat on ihan tikissä vieläkin, vaikken ole edes kastellut niitä. Ihme homma! Aurinkoinen keli lupaa hyvää. Jaksan vääntäytyä hommiin :)

      Poista
  8. Perunanarsissista tuli aikoinaan suosikkini het kerrasta, kun sellaisen näin ensimmäisen kerran. Nyt mulla ei sitä vielä ole, mutta mininarsissi ja helmililja tuolla jo nököttävät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin myös myyty, kun ensimmäisen kerran näin. Koen myös helmililjat ja leinikit sykähdyttäviksi.

      Poista
  9. Aivan ihanat narsissit ♡ Minua niin harmitti kun kaupungissa kukkaostoksilla käydessä perunanarsissit oli loppu. Meidän kylältä niitä ei saa. Onneksi voi kuvista ihailla ♡

    VastaaPoista
  10. Ihania. Tuovat kyllä viimeistään kevään minunkin keittiöön jossa tälläkin hetkellä nököttää yksi narsissi.

    VastaaPoista
  11. Se on kyllä kumma, miten itsellekin nuo keltaiset narsissit ovat pääsiäisen tienoilla vastustamattomia. Ajattelin kyllä tänä vuonna ostaa myös perunanarsisseja, ja kokeilla istuttaa ne kukinnan jälkeen pihalle...

    VastaaPoista
  12. Tuo perunanarsissi on minunkin todellinen suosikki. Tosin pidän myös keltaisista narsisseista. Ennen kaikkea pääsiäinen on niin varma lupaus uudesta kasvukaudesta ja kesästä.Leppoisaa sunnuntaita =).

    VastaaPoista
  13. Perunanarsissi on minunkin suosikki.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig