torstai 15. joulukuuta 2016

JOULUMAKEINEN: helppo jääsuklaa!

Itsetehdyt makeislahjat ovat kivoja joulumuistamisia. Osa niistä on niin helppoja, että ne soveltuvat myös lasten kanssa tehtäväksi. Koululainen osaa jo varoa kuumaa liettä ja kauhoa varovasti lämmintä suklaata kuppeihin. Pienempi voi osallistua suklaan pilkkomiseen ja hämmentämiseen.


Jääsuklaa on meidän lasten suosikki. Se ei hirveästi eroa tavallisesta suklaasta, mutta suutuntuma on erilainen, kun se sulaa suussa. Valmistuskin on varsin helppoa!


OHJE:
200 g valkoista suklaata
100g kookosrasvaa
2rkl tomusokeria

Laita ainekset sulamaan kuppiin, joka mahtuu kiehuvan / höyryävän vesikattilan päälle.
Sekoita sula massa sekaisin ja kauho pieniin foliokarkkivuokiin tai pikkuruisiin muffinssivuokiin.

Tarvitset n. 30 foliokarkkivuokaa tai 13 pikkumuffinssivuokaa.Jähmetyttyään vuoan voi ottaa halutessaan pois ja jäljelle jää sahalaitainen suklaa. Pikkuvuokineen nämä ovat kivoja jouluviemisiä nätissä rasiassa tai sellofaanipaketissa. Meillä lapset tykkäävät viedä isomman suklaan kaverilleen. 


Viimeinen viikonloppu ennen joulua on juuri käsillä. Toivottavasti ehditte myös pysähtyä ja fiilistellä kaiken kiireen keskellä!


SHARE:

9 kommenttia

 1. Varmasti ihanan makuisia. Itsekin tykkään jääsuklaasta.
  Viikonloppuna pitää käydä kauempana asuvia sukulaisia tervehtimässä, sisko, veljeä ja vanhempia. Sitten vähitellen jo rauhoitutaan jouluun. Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jotenkin jännä. En ollut vuosikausiin syönyt kunnes löysin sen taas :)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä hyviltä, taidanpa kokeilla. Ihanaa joulun odotusta sinulle! - Blogissani on pihakalenterien arvonta sunnuntai-iltaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistutit! Ihanaa joulun odotusta sinnekin! :)

   Poista
 3. Ai vitsit, minulla sattuu vielä olemaan kookosrasvaa kaapissa! Vitsit, parasta näiden leipomisessa muille lahjaksi on tietenkin syödä itse puolet taikinasta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miten sattuikin! Voi kun ois mullakin niin tekisin myös linnuille jouluherkkuja :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig