perjantai 30. joulukuuta 2016

Tilinpäätös2016

Vuosi hupenee viimeisiä tuntejaan. On aika vilkaista mitä viime vuodesta jäi käsiin. Edellinen uusi vuosi vaihtui lumisena, kun mustan joulun jälkeen alkoi talvi toden teolla. Huoli kasveista oli aiheellinen, sillä pakkanen oli koetellut jo ennen valkoisen suojakerroksen saapumista. Vasta kevät näytti todellisen tuhon määrän. 


Suomi tuntuu heräävän puutarhan ihmeellisyyksiin vuosi vuodelta aikaisemmin. 2016 lähti vilkkaasti käyntiin jo tammikuussa pidetyn vuoden ensimmäisen puutarha-aiheisen workshopin parissa. Sain kiertää pitämässä puutarha-aiheisia luentoja, kirjoittaa lehti-juttuja ja tehdä suunnitelmia. Välillä pitää nipistää itseään. Miten ihmeessä töissä voi olla näin kivaa?


Kevään valtavin tohina pyöri vasta-ilmestyneen kirjamme parissa, kun  Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle näki päivänvalon. Edelliskesän valtava ponnistus Maria Kesäsen ja Hanna Sumarin kanssa oli vihdoin täällä. Tämä tapahtuman painan sydämeeni ja muistelen sitä taatusti vielä kiikkustuolissakin.


Kevät oli puutarhassa arvoituksellista aikaa. Vaikka perennoja, köynnöksiä ja pensaita kuoli talven aikana runsain mitoin oli luonnolla tarjota myös positiivisia yllätyksiä.


Tulppaaneja ja muita sipulikukkia riitti silmänkantamattomiin. Omenapuut kukkivat sellaisella volyymilla, etten ole vastaavaa nähnyt ikinä!


Tein koko kesän tiiviisti töitä isomman projektin parissa. Toivon mukaan voin paljastaa siitä teillekin pian jotain. Lyhyet tauot omassa puutarhassa ja perheen parissa olivat tärkeämpiä kuin ikinä aiemmin. 


Kukkiva parveke, yltäkylläinen keittiöpuutarha ja rakkaat perennat ovat vuosi vuodelta kauniimpia, kun aikaa kuluu ja piha vanhenee.


Maailma tuntui hullummalta kuin ikinä. Raskaina kantautuvat suru-uutiset, kummalliset poliittiset käänteet ja pelko sai olon kiitolliseksi siitä, että asumme täällä maailman äärilaidalla. Samaan aikaan suren erityisesti Aleppon tilaa ja toivon vuodelta 2017 käännettä parempaan.


Syyskuussa saapunut hengähdystauko saapui samaan aikaan lämpimän ja aurinkoisen syksyn kanssa. On ollut helpompi hymyillä ja hengittää, kun valoa on riittänyt tasaisin välein koko vuoden. 


Loppusyksyn väljennyt aikataulu on saanut mielikuvituksen laukkaamaan. Uudet toiveet ja unelmat töitä ja omaa elämää kohtaan ovat se suola, joka on aina ajanut minua eteenpäin. Varovasti mietin tuoko myös 2017 mukanaan jotain jännittävää?


Mutta kuten aina. Päällimäinen olo on kiitollisuus. Kiitollisuus perheestä, ystävistä, työtovereista, bloggaajatovereista, lukijoista ja asiakkaista. 

2017.

Tervetuloa!

SHARE:

34 kommenttia

 1. Hyvin on mennyt, menkööt siis jatkossakin! <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa työntäyteiseltä mutta hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä juuri. Siihen nähden olen yllättävän paljon kotona. Täältä käsin on ihana tehdä hommia :)

   Poista
 3. Kuulostaa mukavalta vuodelta! Ihania pirteänvärisiä kuvia, oikeaa väriterapiaa talven keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli himpun ristiriitainen olo, kun katsoin kuvia. En millään jaksaisi talvea enää, kun joulu meni jo. Juuri olin tunnin haravoimassa ja tuntuu aivan hullulta, että kohta varmaan tulee lunta. Ja mä olen jo ihan kevätmoodissa :D

   Poista
 4. Sinä taidat elää unelmiesi elämää, ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vaan yksi elämä niin olen tehnyt valintoja sen mukaan. Ei se kaikki mitenkään erityisen helppoa ole ollut, mutta ehdottomasti vaivan väärti.

   Poista
 5. Kirjanjulkkarit jäivät mieleen:) Kiitos Kati, ja upeaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kiva kun kävit! On ihanaa, kun tilaisuuksia missä nähdä bloggaajakavereita. Kirja on ollut mulle henkilökohtaisin työ ikinä :)

   Poista
 6. Jokin kutkuttava paljastus on siis tulossa. Sitä odotellessa:

  Toivon sinulle ensi vuodeksi
  12 kuukautta Iloa,
  52 viikkoa ystävyyttä,
  365 päivää rakkautta,
  8 760 tuntia toteutuneita toiveita,
  525 600 minuuttia auringonpaistetta
  sekä 31.536.000 sekuntia onnea!

  Hyvää Uutta Vuotta 2017!

  VastaaPoista
 7. Tulin tänne heittämään kahdentoista kuvan haastetta vuodesta 2016, mutta täällähän olikin jo yksitoista valmiina. Omani löytyy blogistani, käyhän kurkkaamassa!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 8. Olipa Sinulla tosi ihana tämä vuosi, toivottavasi uusi alkava vuosi tuo lisää kaikkea hyvää, valoa ja iloa, auringonsäteitä, ihania ihmisiä rinnalle kulkemaan ja kauneutta polkusi varrelle!

  Oikein kaunista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että elämä on sellainen millaiseksi sen tekee. Ja kyllin hyvä on mulle aivan riittävästi. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 9. Kirja on luettu ilolla :) sekä sen että blogin lukijana ei voi kuin toivoa samanlaista lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on niin liikuttava kuulla. Vielä ei ole luvassa lisää, mutta omissakin toiveissa kyllä :)

   Poista
 10. Tuo ihana kirja on täälläkin, ja ahkerasti olenkin sitä lukenut:)
  Kauniita kesäisiä kuvia, olkoon ensi kesäkin täynnä kasvatuksen iloa - Onnellista uutta vuotta 2017,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kirja on niin kovin henkilökohtainen ponnistus. Hyvää uutta vuotta Tuulikki!

   Poista
 11. Kulunut vuotesi kuulosti ihanalta. Mitähän uusia juttuja sinulla on taas meneillään... siitä kuullaan varmasti ensi vuonna! Oikein ihanaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaikenlaista. Jännää ja ihan tavallista. Sopivassa suhteessa kaikkea :)

   Poista
 12. Ihana vuosi siis! Paljon ihanuutta tulevaankin vuoteesi, onnea ja menestystä työllesi!

  VastaaPoista
 13. Kaunis vuosi sinulla! Mielenkiinnolla odotan mitä alkava vuosi blogissasi tuo tullessaan :) Antoisaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa puutarhaa kaikissa muodoissaan :D Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 14. Ihana Kati, sulla on ollut huikea vuosi! Oon niin onnellinen sun puolesta, sä niin ansaitset nää huippujutut. On ollut ilo sivusta seurata sun innostunutta ja ammattitaitoista työtäsi!
  Kiitos myös ystävyydestä ja kaikkien kivojen hetkien jakamisesta! 💕
  Tuokoon uusi vuosi kaikkea uutta ja jännää työrintamalla sekä myöskin nautinnollisia hetkiä omassa puutarhassa ja kotona! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäviä tätä kautta. Eikö ole ihan mahtavaa! Toivottavasti 2017 tuo tullessaan yhteisiä retkiä, hetkiä ja naurua taas!

   Poista
 15. Hieno tilinpäätös menneestä vuodesta. Se jotenkin niittaa asiat paikalleen ja sitten saa rauhassa siirtyä eteenpäin. Uudet alut on niin ihania, sellainenhan vuoden vaihtuminenkin on...
  Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2017, Kati! <3

  VastaaPoista
 16. Kauniita kuvia ja näkymiä. Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig