keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Viikunasatoa

Pikkuruinen viikunapuuni puskee viikunoita. Käyn ihailemassa tätä ihmettä joka päivä, kun kastelen tomaatteja ja kurkkuja kasvarissa. Siellä hänen ylhäisyytensä kypsyttelee hedelmiään. Olen miettinyt naurettavan monta kertaa, että miltä itsekasvatettu viikuna maistuu. Ymmärrän, että hommassa ei ole tolkun hiventä. Ja samalla tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on taatusti ties kuinka monta yhtä totista puutarhaharrastajaa. 


Viikuna on pienistä välimerellistä puista ehdottomasti se kaunein. Isot ja koristelliset lehdet ovat mahtavat. Erityiset niistä tekee sen, että joka kevät saa ihmetellä kuinka pienistä silmuista ne aukeavat. Viikuna on ainokainen pikkupuu kasvarissa. Laakerit, kalamondiini ja oliviipuut ovat parvekkeella. Viikunalle haluan varmistaa kaiken sen lämmön ja hoivan mitä (herkulliset) viikunat tarvitsevat kasvaakseen sopivan suuriksi suuhuni. 


Jos innostuit niin uusimmasta Kotipuutarha-lehdestä voit lukea lisää pikkupuistani. Pieni varoituksen sana on annettava. Tämä harrastus vie taatusti koko käden mukanaan. 


SHARE:

6 kommenttia

 1. Minun viikunapuuni hedelmät eivät oikein maistu miltään. Ovat olleet kyllä ihan pehmeitä, mutta makua ei juurikaan ole. Tänä vuonna hedelmiä ei tule, sillä vahingossa puu kuivahti ja pudotti kaikki raakileensa. Kiva seurata, miten sinun viikunasatosi etenee. Tee sitten myös makutesti😉

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen puu ja jännää saada omasta puusta satoa :)

  VastaaPoista
 3. Tuo viikuna on ihana ja niitä olen katsellut ja muutamassa paikassa ihan ostettavan taimen olen löytänytkin, talvetusta vain mietin. Äkkiä selasin Kotipuutarhalehden, luen sen kun ehdin ja sinut siellä huomasi :D, täytyy syventyä tarkemmin. Etelän herkkupuut kiinnostavat!

  VastaaPoista
 4. En olisi arvannut, että viikuna voi tuottaa satoa myös Suomessa. Hienoa!

  VastaaPoista
 5. Monta söpöä viikunaa kypsymässä! Nyt petiin ja lehdestä lisää viikunatunnelmia selailemaan :)

  VastaaPoista
 6. Luinkin Kotipuutarha-lehden inspiroivaa juttua pikkupuistasi moneen kertaan. Sait mut jo innostumaan... Viikunapuuta mulla ei vielä olekaan, vaikka olen sitä niin monta kertaa kuolannut.
  Ja noin kauniissa hurahduksessa sitä vasta järkeä onkin. ;) Ei tässä muutenkaan taideta päästä kovin tehokkaille kilohinnoille omissa kasvatuksissa. Mutta muut ilot ja hyödyt peittoavat sen seikan mennen tullen.
  Aivan ihanat nää kuvatkin...

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig