tiistai 1. tammikuuta 2019

Uuden vuoden suunnitelmia

Vuosi 2018 vilahti ohi melkoisella vauhdilla. Vaikka elämä tuntui välillä hiukan hakemiselta, voin jälkikäteen todeta, että keskityin olennaiseen niin työrintamalla kuin henkilökohtaisessa elämässä. Vuosi oli ihana päättää Savossa missä lumi ei muuttunut loskaksi. Parhaimmillaan ihasteltiin pakkasen värjäämää taivasta. Kellertävän ja vaaleanpunaisen sävyissä totesin, että voi kun tuleva vuosi näyttäisi yhtä kauniilta. Vuosi 2108 oli myös luopumista. Isoin asia oli luopua pihasuunnittelusta. Kun opiskelin lasten syntymän jälkeen suunnitteluhortonomiksi, tein suunnitelmia mitä tutkinnolla voisin tehdä. Halusin suunnitella yksityispihoja. Ohessa paloi halu myös kirjoittaa puutarha-aiheisia artikkeleita lehtiin tai jopa kirjan kansien sisälle. Kun töitä alkoi olla riittävästi kummallakin saralla, olin tyytyväinen. Lopulta molempia töitä oli vain yksinkertaisesti liikaa ja huomasin, että en ehdi pitää minkään sortin lomaa ikinä ja aikataulutuksesta oli tullut päätyö.


Päätin keskittyä sisällöntuotantoon. Blogi on yhä vain harrastus, mutta samalla se on näyteikkuna töihini. Päivät kuluvat pääsääntöisesti kirjoittaessa, kuvatessa ja piirtäessä. Saatan myös suunnitella asiakkaan kanssa suurempia linjoja esimerkiksi koskien somestrategiaa tai tehdä kuvausjärjestelyitä. Vuosi 2018 on ollut varsin vaihteleva ja viihdyttävä. Iso osa sisällöntuotantoa on Versoileva. 4 puutarhablogin kollektiivi toi jo loppuvuodesta mukavan määrän säpinää ja töitä. Odotan innolla miten nuori sivustomme puhkeaa kukkaan, kun kasvukausi alkaa kunnolla. 


Tämän rinnalla kulkee uusi työharrastus Hirnuvilla. Oli jännittävää avata oma nettikauppa, jossa kaikki tuotteet on tehty käsin. Kivoin osa siitä on se, että voin tehdä äitini kanssa yhdessä jotain näin kivaa. Teemme keppareita yleensä viikon-kaksi putkeen siellä täällä pitkin vuotta. Jo vuoden aikana posti on kuljettanut hyvän määrän keppareita uusille omistajille. Tästä on hyvä jatkaa. 


Täytän tänä vuonna 40. Uusi elämänvaihe on sekin. Tämän vuoden tavoitteena on lisätä liikuntaa, tehdä säännöllisesti fysioterapiat ja nukkua riittävästi. Nämä asiat eivät ole olleet erityisen retuperällä, mutta haluan jatkaa samaa mallia ja kunnioittaa kehoani. Tympein homma olisi tiputtaa muutama kilo kevään aikana. Tiedostan hidastuvan aineenvaihdunnan vaikutukset. Nyt on hyvä hetki toimia ennen kuin homma karkaa käsistä. En ole ollenkaan dieetti-ihminen, joten saa nähdä miten vakavissaan tämän lupauksen otan. Ehkä keskityn siihen nukkumiseen enemmän. Mene ja tiedä. Onko teillä uuden vuoden lupauksia ja onko niistä ollut tapana pitää kiinni? 


Vuoden ensimmäinen työpäivä on käsillä. Kun painan enter ja julkaisen postauksen alan tehdä suunnitelmaa tälle viikolle ja kuukaudelle. Toivottavasti näen teitä kommenttilootassa myös tänä vuonna usein. Jokainen kommentti ilahduttaa aina!

Ihanaa viikkoa!
SHARE:

14 kommenttia

 1. Cold and beautiful! Best wishes for a great 2019...
  Warm hug from Titti

  VastaaPoista
 2. Upea vuosi upealla naisella. Versoileva on saanut hienon alun jota on ilo seurata. Vielä upeampaa vuotta 2019 sinulle Kati.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotan tulevaa vuotta. On tosi ihanaa, kun ollut mahdollisuus tarttua uusiin, mielekkäisiin juttuihin. Ihanaa uutta vuotta Marika :)

   Poista
 3. Sinun elämässä on tapahtunut paljon. Täytyy tutustua Versoilevaan. Olet niin tarmokas. Minulla on samansuuntaisia uuden vuoden tavoitteita, liikuntaa. :) Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olo kyllä harvoin tuntuu tarmokkaalta. Olen niin paljon kotona ja yksin. Mutta kummasti sitä saa aikaan, kun taakse päin katsoo. Ihanaa uutta vuotta Tuire :)

   Poista
 4. Upeat talvimaisemat!
  Oikein hyvää alkanutta vuotta ja menestystä uusille urille!

  VastaaPoista
 5. Ihailen tuotteliaisuuttasi! Hienoa, että voit priorisoida, mihin painota työtäsi. Se on hienoa! Toivotan sinulle ihanaa vuotta 2019! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ilo ja onni, että friikkuna riittää töitä. Hyvää uutta vuotta Tuija! :)

   Poista
 6. Hyvä alkanutta vuotta. Ei ole uuden vuoden lupauksia tai tavoitteita, elämä on heittänyt niin monta kertaa eri raiteille kun olen suunnitellut, että nyt eletään sitä mitä elämä tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ole valtaisia lupauksia, muuta kuin tuo yksi kurja. Mulla kai se menee enemmän niin, että valitsen sen saman terveellisen elämäntavan, jolla olen mennyt jo vuosia. Ja ikinä ei tosiaan voi tietää mitä elämä tuo tullessaan.

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta innostavien asioiden parissa! Versoilevaa on ollut mukava päästä seuraamaan. Olen jopa innostunut kuutelemaan elämäni ensimmäiset Podcastit 👍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Onpa kiva kuulla. Me nähdään luvut, mutta ei tiedetä kuka niitä kuuntelee :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig