sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Ryhmämatka - hitti vai huti?

Ryhmämatka on voi osoittautua kalliiksi erheeksi tai onnen käkkyräksi. Meidän perheellä kävi tuuri. Suuntasimme Espanjaan Salouhun pojan jalkapalloturnaukseen. Koska juniori oli otettu lisäpeluriksi toiseen joukkueeseen, ei ryhmä ollut minulle tuttu ennestään. Mies ja poika tunsivat joukkueen hyvin jo ennalta joten lähdin reissuun lähinnä uteliaana. 


Olin riemuissani 6 päivän lomasta keskellä työkesää. Vaikka vastailinkin hotellilla työmeileihin, pääsin irrottautumaan yllättävän hyvin. Rankan kevään jälkeen vapaat päivät olivat yhtä juhlaa. Päiviä rytmitti peli, jonne lähdettiin yhdessä koossa bussilla jo hyvissä ajoin. En olisi uskonut, että kentän laidalla hengaaminen olisi kivaa ajanvietettä reissussa. Pelejä pelattiin eri pikkukylissä Saloun lähellä mikä oli ilahduttava lisä. Manner-Espanja oli todellakin mieleeni!


Päiviin mahtui kuitenkin riittävästi rantaa, uima-allasta, lukemista (!), löhöilyä ja syömistä. Vaikka porukka vietti paljon aikaa yhdessä, oli mahdollista myös irtautua perheen kanssa omille retkille. Oli kiva nähdä, että lapsilla oli niin kivaa kavereiden kanssa. Matkassa oli mukana kuin tilauksesta tyttärelle sopivan ikäisiä pikkusiskoja. 


Jätimme tyttären kanssa viimeisen peliin väliin ja suuntasimme päiväksi Barcelonaan. Kaupunki on ollut jo vuosia toivematkakohdelistallani. Ei vai ole tullut mentyä. Matkakeli hieman järkytti jo etukäteen. Kaupunkiretki 36 asteen helteessä oli melko eksoottista. Oli kiva tutkia kaupungin arkkitehtuuria ja viherratkaisuja. Isoin ero oli ehdottomasti se, että puita oli käytetty pääasiassa varjon tuomiseen. Kahden puurivin katveessa oli paljon kivempaa kävellä kuin läkättävän auringon alla.


Kiersimme Gaudin suunittelemia kohteita ja pysähdyimme jokaiseen vastaantulevaan puistoon. Ne vähemmän tunnetutkin puistot olivat upeita ja ihmeen tyhjiä. Pikku puistikko Sagrada Familian luona oli ihana. Meidän ihmetykseksi paikalle lensi papukaija, joka tottuneesti haki ruokaa ihmisiltä.


Voisinko lähteä pelireissulle uudestaan? Ehdottomasti, vaikka en itseäni ryhmämatkaajaksi koekaan. Tällainen vähemmän pakotettu reissu oli juuri täydellinen. Ohjelmaa oli yllin kyllin, jalkapallo enemmän kuin jännittävää ja omille retkille sai karata, kun siltä tuntui.


Mieli alkoi jo tehdä uusillekin reissuille Manner-Espanjaan. Onko suosituksia?

Ihanaa viikon alkua!

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig