maanantai 10. helmikuuta 2020

Happihyppelyllä Espoon Kaitalammella

Kuntoni perusta on metsä. Liikun muutenkin, mutta luontokohteista on viime vuosien aikaan tullut jonkunlainen intohimo. Meidän lähellä on useita älyttömän hienoja luontokohteita ja reittejä lyhyen auto- tai kävelymatkan päässä. Sunnuntaina suuntasin tihkusateessa Kaitalammelle Espooseen.Kun varusteet on kunnossa, ei kelillä ole oikeasti niin väliä. Kaitalampi on minulle tuttu paikka lapsuudesta. Kävin tällä perheeni kanssa. Taisin keskittyä lähinnä uimiseen ja eväiden syömiseen. Muistan, että vesi oli aina jäätävän kylmää. Nyt kiersin ensimmäistä kertaa koko lammen ympäri. Juuri sopiva sunnuntailenkki.


Lampi on pitkä ja kapea. Vaikka keli oli mitä oli, niin lampi on jäässä. Päällä on jäävettä. Itse en uskaltanut jäälle ollenkaan, vaikka siellä useampi hurja käveli. Osan matkasta mennään umpimetsässä. Polut ovat hyvässä kunnossa ja risteymäkohdissa on tienviitat.


Kaitalammen reitti ei missään ole esteetön. Osan matkasta saa kiipeillä kallioilla, mistä on huikeat näkymät. Juuri tämä on mielestäni parasta. Otan aika hissun kissun ja valitsen aina helpoimman polun. Täällä voi halutessaan kiipeillä enemmänkin. Vuoden 2020 tavoitteena on koluta läpi näitä lähialueiden ulkoilureittejä. Läheltä löytyvät Vihdin ja Pohjois-Espoon luontopolut. Saa antaa suosituksia alle 5 kilometrin reiteistä. Minne suuntaan seuraavaksi?
Reipasta viikkoa!SHARE:

3 kommenttia

 1. Onpa kaunis paikka!
  On mahtava, kun Suomesta löytyy niin paljon kauniita luontoreittejä, jotka ovat kaikkien nauttittavina.

  VastaaPoista
 2. Kaitalampi on minulle myös hyvin tuttu paikka lapsuudesta. Nykyisin tulee käytyä usein Pirttimäessä, jossa on ympyränmuotoiset lenkit mahdollisia.

  VastaaPoista
 3. Hurjaa, että jotkut uskaltavat jään päälle mennä kävelemään jos päällä on myös jäävettä. Itsekin metsissä ja erilaisissa luontokohteissa tykkään käydä kävelemässä. Paitsi nyt on pitkä aika kulunut kun viimeksi käynyt. https://www.faunatica.fi/luontoselvitykset

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig