torstai 13. helmikuuta 2020

Romanttinen puutarha

Hyvää ystävänpäivää! Mitä puutarhaan tulee, olen romantiikan ystävä. Pidän kukista, pastellisävyistä, viihtyisistä oleskelualueista ja runsaudesta. Kokosin ystävänpäivän kunniaksi teille kuvia, joissa romanttiset valinnat näkyvät puutarhassani.1. puutarhani yleisin väri on liila. Vaaleanpunaisen lisäksi yhdistän sitä vaaleankeltaiseen, joka on täydellinen pari liilalle. Mirrinminntu ja kurjenmiekka on yksi suosikkiyhdistelmiäni.


2. Minut tunnetaan akileija-harrastajana. Pieni lehtopuutarhani on superromanttinen. Akileijojen lisäksi puiden alla kasvaa esimerkiksi lehtosinilatvaa (sinistä ja valkoista), kevätkaihonkukkaa, kiurunkannuksia, varjoliljoja ja pikarililjoja. Lehtopuutarhassani on samaa villiä luonnetta kuin niityissä.


3. Yhdistän mielelläni ilmavia kasveja rakenteiden viereen. Kontrasti on ihana. Hempeän vaaleat pikkuauringonkukat kasvihuoneen kyljessä on ihan must!


4. Mitä olisi kukkaisa puutarha ilman köynnöksiä - ennen kaikkea kukkivia köynnöksiä? Rakastan pieni- ja suurikukkaisia kärhöjä. Pörheä 'Multi Blue' on yksi suosikeistani.


5. Kasvihuone ei sinänsä ole romanttinen valinta. Se puolustaa paikkaansa listalla siksi, että pienet rakennukset ovat suloisia romanttisessa puutarhassa. Kasvihuone saa kaiken ympärillään olevan näyttämään paremmalta. Erityisen upea kasvarin alue on hedelmäpuiden kukinnan aikaan. 


6. Suloiset oleskelualueet ovat ihana lisä. Pieni penkki, tuoli tai ryhmä siellä täällä saa kukkivat kasvit ja vihreät köynnökset näyttämään paremmilta. On ihana sijoittaa kalusteita kasvien syliin. 


7. Lukuisat sipuli- ja mukulakasvit ovat ehdoton lisä romanttiseen puutarhaan koko kasvukauden ajan. Keväällä sipulikukat saavat koko pihan kukkimaan, keskikesä on erityisesti liljojen aikaa, loppukesästä nautin daalioista ja gladioluksista. Kuvan tuoksumiekkalilja on pitkäaikainen suosikkini. Taustalla näkyy valkoinen pergola, joka sekin sopii hyvin kukkapuutarhaan.

Ihanaa perjantaita ja ystävänpäivää!SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihastuttavia kuvia. Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kukkaromantiikkaa :) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Voi että nää kuvat oli ihania! Sun puutarha on kyllä niin kaunis ja kutsuva!
  Taas tuli mieleen, että tuota tuoksumiekkaliljaa mä haluan mun puutarhaan.

  Ihanaa ystävänpäivää! On ollut etuoikeus tutustua suhun! <3

  VastaaPoista
 4. Minäkin iskin silmäni tuoksumiekkaliljaan! Kauniit kuvat muutenkin ja ystävänpäivätoivotukset myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minun puutarhani on nykyisin melkein vain keittiön ikkunalaudalla ja runoissani, joten näitä upeita kuvia katselee ilolla ja hieman kateudellakin… Hyvää yswtävänåäivää

  VastaaPoista
 6. Ihana romanttinen tyyli puutarhassasi! Tuontyylisestä puutarhasta minäkin haaveilen. Ekan kuvan kukkayhdistelmä on tosi söpö ja tuo lehto aivan lumoava. Hempeää ystävänpäivää sinulle! <3

  VastaaPoista
 7. Olipa sopivat tunnelmat ystävänpäiväksi, ihania kuvia puutarhastasi! Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 8. Olipa hauska nähdä tuo teidän kasvihuone kun juttelit podissa että se ei ole ihan tasamaalle rakennettu. Minusta tuo porrastus on todella onnistunut ja tuo huoneen vielä kauniimmin esille kuin tasamaalla👍

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig