torstai 5. elokuuta 2021

amppelirakkautta

Olen aina tykännyt amppeleista. Tila ei ole mitään ilman, että kasveja on joka kerroksessa. Ja helpoiten kasveja saa ylös amppeleiden avulla.  Meillä amppeleita on erityisesti parvekkeella. Toisella sivulla on haettu enemmän viidakko tunnelmaa, ja toinen parvekkeen sivu on on ilmavampi ja rauhallisempi. Tykkään kummastakin todella paljon.

amppeli-100outdoor
Kukkivia kasveja on tarkoituksella tänä vuonna poikkeuksellisen vähän. Toisella puolella on hieman  miljoonakelloa, petuniaa ja dianaa. Kun kukattomia kasveja on niin paljon, niin kukkivat nousevat esille juuri sopivan verran aksenttikasveina. Yleensä ruukkupuutarha toteutetaan toisinpäin: paljon kukkia ja lisänä lehteviä kasveja. 

parvekepuutarha-100outdoor

Suosikkini amppelikasveista on hopeaputous. Näin montaa meillä ei ole ollut ikinä. Uskoisin, että tämä menee jatkoon tulevanakin kesänä. Parveke näyttää myös pihaan saapuessa ihanalta, kun kymmenkunta hopeaputousta ryöppyää amppeleista. 

amppeli-mustasilmäsusanna_100outdooramppeli-100outdoor
Kasvatin köynnöksiä tänäkin vuonna todella paljon. Vain mustasilmäsusannat istutin amppeleihin. Mustavalkoisena susanna istuu kukattomaan ilmeeseen täydellisesti. 

amppeli-100outdoor
amppeli-100outdoor

Toivoin löytäväni dianaa persikan sävyisenä. Jostain syystä tätä kesäkukkaa myydään lähes aina sekoituksena. Nytkin amppelissa on valkoista, vaaleanpunaista ja persikkaa.

amppeli-100outdoor

Onneksi tästä vehreydestä saadaan nauttia vielä tovi. 
SHARE:

8 kommenttia

 1. On kyllä upeaa tuo hopeaputous😍 Harmittaa kun itse en jotenkin saanut aikaiseksi panostaa amppeleihin tänä kesänä. Ne kuivuvat niin turkasen äkkiä kun ruukut ovat pakostakin pieniä. Ensi kesänä panostan enemmän meidänkin parvekkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kokenut noin ainoastaan niiden valmiina ruukuissa myytävien amppeleiden kanssa. Nämä itse istutetut on olleet varsin helppohoitoisia, vaikka osa aika pienissä ruukuissa. Varsinkin hopeaputous ja muratti kestää kuivaa tosi hyvin.

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Sisällä on jo paljon amppeleita eri tasoissa, nyt vain ihmettelen miksen ole aiemmin tajunnut monistaa myös ulos samaa. Meillä sekä terassi (katto, ei laseja) että lasitettu parveke ovat etelään, näinköhän jokin noista amppelikasveista pärjäisi?

   Poista
 2. Amppelisi ovat upean reheviä. Hopeaputous sopii loistavasti mustaan metallipalloon. Jos sallit, otan ideasi käyttöön ensi kesänä. Laitoin itse samanlaiseen verbenaa, joka on kuitenkin liian pystykasvuinen amppeliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai - sitähän varten some on. On ihana jakaa ja saada ideoita. Taidan hakea näitä palloja lisää. Mulla on myös mustia metallikoreja. Nekin on olleet todella kivat.

   Poista
 3. Voi mikä hyvän näköinen vehreys toden totta! Minä rakastan vanhoja kukkaruukkuja ja niitä rottinkisia seinätelineitä. Amppeleita on vain yksi, mutta en ole sille löytänyt oikein paikkaa.

  VastaaPoista
 4. Parveke tai terassi ei tosiaankaan tarvitse välttämättä juurikaan kukkia, kun on noin paljon ihanaa vihreää ja hopeaa tunnelmaa tekemässä!

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköinen parveke amppeleineen. ❤️

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig