maanantai 9. elokuuta 2021

Punakoskmoskukka - suorakylvöstä kukintaan

Punakosmoskukka on yksi kauneimmista suorakylvettävistä kesäkukista. Jos tilaa olisi enemmän kylväisin näitä kokonaisen niityn verran. Nyt näitä on muutama neliö sisäänkäynnin yhteydessä, ja näky on joka vuosi yhtä herkullinen. Olen tarkoituksella jättänyt yhden istutusalueen tyhjäksi, jotta kosmoksille on tilaa.

punakosmoskukka-suorakylvö-100outdoor
Jos kukkineet kukinnot leikkaa, on kukinta runsaampi pitkään. Haluan kuitenkin ehtiä kerätä istutuksesta reippaasti siemeniä, joten en leikkele istutusta. Kukinta alkoi jo heinäkuun alussa ja siitä on riittänyt iloa jo tänne asti. Kylvin siemenet kahdessa erässä, jotta kukinta ei hiivu, kun taimet keskittyvät siementen kypsyttelyyn. 

punakosmoskukka-100outdoor

Elokuu tuntuu tänä vuonna kovin syksyiseltä. Valo on pehmeä ja ihana. Täydellinen kosmoskuville. Koska kosmosten kukinta menee yleensä enemmän elokuun puolelle, miellän tämän juuri elokuun kukaksi. Tämän vuoden pitkä kukinta on poikkeuksellinen. 

punakosmoskukka-kukinta-100outdoor

Kerään kypsät siemenet ja kylvän ne toukokuun alussa samaan paikkaan. Sain siemenet aikoinaan lahjana. Sen jälkeen olen ollut omavarainen siementen suhteen. Määrä on hieman hiipunut vuosien saatossa, mutta tänä vuonna saan korjattua tilanteen. Reipas kukinta tietää paljon siemeniä. 

suorakyvö-punakosmoskukka-100outdoor


Ihanaa viikkoa!

 

SHARE:

1 kommentti

  1. Kylvin tänä kesänä ensimmäiset kesäkukat vuosikymmeneen. Ruiskaunokit, kosmos ja pioniunikko jo kukkivat, tumma auringonkukka on vasta nupullaan.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig