sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Helppo paperipallo - Näin onnistut!

Helppo paperipallo syntyy suodatinpusseista. Tarvitset lisäksi liimaa, sakset ja narua. Ohjetta voi hyvin soveltaa mihin tahansa paperiin tai esimerkiksi kaupan pyöreäksi avautuviin paperisiin muffinssivuokiin. 

1. Yhteen palloon menee 10 suodatinpussia. Tai suodantinpussi kahtia niin, että taite jää pitkittäissuunnassa suodatin pussin keskelle. 

helppo-paperipallo_100outdoor

2. Tee ympyrän muotoinen muotti kartongista (käytä apuna esimerkiksi lasia). Leikkaa ympyrä keskeltä kahtia. Näin saat täydellisen puoliympyrän muotoisen muotin. Aseta muotin suora sivu taitteen kohdalle. Piirrä puoliympyrä ja leikkaa. Lopputuloksena on 20 keskeltä  taitettua pyöreää aihiota. 

ohje-paperipallo_100outdoor

3. Liimaa jokainen aihio alla olevan vasemman kuvan mukaisesti niin, että liima on keskellä pallo. Paina hellästi käsin ja anna liiman kuivua. Tee sama kaikille 20:lle aihiolle. 

helppo-paperipallo_100outdoor

4. Tee aihioista pino. Liimaa aihiot pinoksi oikean kuvan mukaisesti niin, että liimavanoja on kaksi. Anna liiman kuivua. Pino on nyt alemman kuvan mukainen. Kun avaat pinoa haitarin tavoin, tulisi pallon olla alla olevan oikean kuvan mukainen. 

diy_ohje_paperipallo_100outdoor

6. Liimaa keskikohtaan haluamasi naru. Kuvan pallossa on käytetty 1 cm leveää keinonahkanauhaa, joka on käsittelyn helpottamiseksi niitattu keskeltä kiinni. Yhtä hyvin palloon voi käyttää mitä tahansa muuta narua. Teen naruun ripustuslenkki, joka jää näkyviin. Liimaa naru palloaihion keskelle. Lisää liimaa sen jälkeen molemmille sivuille ja paina pallo kiinni. 

DIY_ohje_paperipallo_100outdoor

Varsinkin huokoista paperia käytettäessä, paperipallo pysyy helposti kasassa erikeepperillä tai puikkoliimalla. Osa pahveista voi tarvita kuumaliiman käyttöä. Samalla idealla voi tehdä myös muun muotoisia paperiapalloja. Siitä vain kokeilemaan! 

tee_itse_paperipallo_100outdoor

Huomioi myös, että pallon kokoa voi vaihdella muotin mukaan. Itse halusin tällä kertaa muutaman isomman pallon kaupasta ostettujen paperikoristeiden seuraksi. Ruskean suodatinpussin väri on yllättävän kiva. Yhtä lailla palloihin voisi käyttää valkoisia suodatinpusseja. 

helppo-paperipallo_100outdoor


Ihania askarteluhetkiä! Jos haluat katsoa aiheesta reels-videon, löydät sellaisen Instagram-tililtäni 😊

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig