keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Havutähti - helppo ohje, jolla onnistut

Havutähti on helppo ja mukava havuaskartelu jouluun. Havujen ansiosta tähti on vihreä koko talven ja ilahduttaa kevään tuloon saakka. Ripusta tähti seinälle tai laita se nojaamaan jonnekin. Koristeilla saat tähdelle näyttävän ilmeen. 

havutähti_100outdoor

Tarvikkeet:
  • 5 keppiä (tai oksia, rimaa tai muuta vastaavaa)
  • havuja (mitkä tahansa havut käyvät)
  • rautalankaa 
  • koristeluun luonnonmateriaaleja, kuten käpyjä sekä kuumaliimaa
  • oksasakset ja tarvittaessa työkäsineet
havutähti_100outdoor
havutyö-havutähti_100outdoortähti-havuista-100outdoor
1.  Asettele tasamittaiset kepit viisisakaraisen tähden muotoon. Käytin tähteen vanhoja taimikasvatuksesta jääneitä tukikeppejä. Yhtä hyvin tähteen voi käyttää oksia tai esimerkiksi ohutta rimaa. 

2. Kiinnitä tähtien sakaroiden kärjet rautalangan avulla. Jos käytät järeämpää puuta tai listaa, on pikkunaulat paras vaihtoehto. Kiepauta rautalankaa myös risteyskohtiin, jotta tähdestä tulee tukeva. 

3. Lado tähden päälle havuja niin, että latvakohta on kohti keskustaa. 

4. Kiinnitä havut kieputtamalla vihreää rautalankaa. Aloita yhdestä sakarasta ja etene aina kohti seuraavaa keskustan kautta. Rautalanka ei erotu havujen seasta. Mitä tiiviimmin kieputat rautalankaa, sitä napakampi ja selkeämpi tähdestä tulee. 

havutyö_100outdoorhavutyö-tähti-havuista-100outdoorTykkään tähden selkeästä muodosta. Graafinen muoto eroaa täysin rennoista kransseista ja havuköynnöksistä ja on siksi kiva lisä pihan koristeluun.  Tähti on erityisen kaunis, kun piha saa lumipeitteen. 

havutähti_100outdoor

Havutähti on kaunis sellaisenaan, mutta siihen sopi myös koristeet. Lisäsin tähden keskustaan käpyjä ja siemenkotia. Kävyt upposivat mukavasti rautalankojen lomaan. Pieniin siemenkotiin käytin kuumaliimaa. 

havutähti_100outdoor

Sitten vain ulos ripustamaan tähtiä. Vihreä joulutähti on myös ihana lahja! 
SHARE:

1 kommentti

  1. Kaunis havutähti <3 Tekemäsi ohje on selkeä ja sen avulla tähden tekeminen on helppoa. Mukavaa joulun odotusta <3

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig