torstai 2. joulukuuta 2021

Mösjöö - pusutteleva hurmuri

Olemme viikon ajan saaneet nautti sellaisesta rakkauden ja suukkojen määrästä, että oksat pois! Mösjöö saapui kotihoitoon meille Viipurin koirien kautta viime perjantaina. Tässä on päästy tutustumaan varsin läheisesti, koska tämä ihana karvakäälyre nukkuu kyljessä kiinni, työskentelee päivät vieressä ja kuorruttaa päivät (ja joskus yötkin) suukoilla. 

viipurinkoirat-mösjöö-100outdoor

Olen päässyt kerran kyläilemään husky-perheessä, ja ihastuin koirien luonteeseen. Eniten yllätyin siihen, miten kovasti ne suukottelivat. Erikoinen rotupiirre, mihin en ollut aiemmin törmännyt. Salaa toivoin samanlaista suukkopoikaa hoitoon meillekin. Mösjöö on kyllä täyttänyt sen paikan täysin. 

viipurinkoirat-mösjöö-100outdoor

Mösjöö etsii meiltä käsin loppuelämänsä kotia. Täällä harjoitellaan sen aikaa ihan tavallisen kotikoiran elämää. Ja hienosti on lähtenyt sujumaan! Alussa valjaat ihmetyttivät, mutta nyt niiden pukeminen monta kertaa päivässä on jo normi hommaa. "Hyvä" -kehu on tullut lenkeillä niin tutuksi, että vauhdikas Mösjöö kääntyy nyt jo katsomaan saako myös namin. 

rescue-100outdoor

Mösjöö ymmärsi jo päivässä, että tarpeet tehdään ulos, vaikka se oli ennestään Mösselle vieras asia. Tiedän jo entuudesta, että asiassa voi tulla vielä takapakkeja, joten uuden asian oppimista vahvistetaan vielä nameilla ulkona. 

kotihoitajana-rescue-100outdoorviipurinkoirat-mösjöö-100outdoor

Mösse on meillä ottanut kaikki iloiten vastaan (myös vieraat ja teinien kaverit), joten se voisi sopia monenlaiseen perheeseen. Paras koti Mösjöölle olisi aktiivinen ja ulkoilusta tykkäävä. Husky on arktinen rotu. Kokemus tai ymmärrys rodusta olisi hieno juttu. Meillä on nyt lenkkeilty vielä tavallista enemmän. Sisällä en ole kokenut reipasta husky-poikaa yhtään vaativammaksi kuin muitakaan rotuja.  Nyt Mösjöö on meillä ainoana koirana. Aistin kuitenkin, että oma koirakaveri olisi siitä ihana juttu. Jos innostuit Mösjööstä, käy lukemassa Viipurin koirien adoptio-ohjeet. Tutustu sen jälkeen hakemukseen, ja harkinnan jälkeen täytä se ajatuksen kanssa. Päätöksen Mösjöön adoptoinnista tekee Viipurin koirat -yhdistys. 

Nyt saa toivottaa onnea, että täydellinen koti löytyy pian! 😊

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig