perjantai 14. elokuuta 2015

PARVEKKEEN PIENET PUUT


Isolla parvekkeellani hyötykasvit ovat pääosassa. Koska nautin kauniista visuaalisesta ilmeestä, istutan hyötykasveja kivoihin ruukkuihin ja astioihin. Kasvit valitsen niin, että ne istuvat ilmeeltään hyötykasvien seuraaan. Kukat eivät suinkaan ole tärkeimmässä roolissa. Kivan lisän tuovat pienet puut, jotka ovat kokonsa puolesta juuri sopivia parvekkeelleni.
 

Hapankvattipuu tunnetaan paremmin nimellä kalamondiini. Kyseessä on filippiinilläinen sitruspuu, jonka happamista sitrushedelmistä voi tehdä esimerkiksi hilloa. Sitä käytetään pitkälti limetin tavoin ja se sopii siksi esimerkiksi marinadeihin ja juomiin. En ole kokeillut, mutta harkitsen vahvasti!
 

Japaninvaahteroita minulla on kaksi isoissa ruukuissaan. Paradoksi sinänsä, että olen näistä superonnellinen ja suren samalla jo valmiiksi sitä, että talvettaminen on taatusti hankalaa. 
Kyseessä on lajike Deshojo. Olen nähnyt joillakin japaninvaahteroita pihassa, missä ne saattavat talvehtia. Koska minulla ei ole viileää varastoa harkitsen ainakin toisen jättämistä ulos suojaisaan paikkaan.
 

Lisäksi löytyy pikkuruisia laakeripuita, joita minulla on kolme. Multiin päästyään ne ottivat melkoisen kasvuspurtin, jota on ollut kiva seurata. Kanelia ja kardemummaa-blogin Maria kirjoitti niistä hauskan postauksen, jonka näet täälltä (KLIK).


Pienet puut ajavat minulla kesäkukkien virkaa ja taidan jatkaa jatkossakin samalla linjalla.


SHARE:

8 kommenttia

 1. Enpä ollutkaan ennen kuullut kalamondiinista. Ihan huippua, oma sitruspuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on sellaisia pikkuisia myynnissä moness paikkaa, mutta kyllä näitä tämän kokoisiakin näkee. Tämä on aika veikeä.

   Poista
 2. Ihania pikkupuita! Nostatko tuon sitruspuun talveksi sisälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitrus tulee sisälle. Katsotaan miten sen kanssa sujuu vai kuoleeko. Se on nätti sisälläkin.

   Poista
 3. Kauniit pienet puut ja niin harmi että ovat vaikea talvettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta aina voi onneksi yrittää. Puutarhaamisen paras puoli onkin se, että aina tulee seuraava kevät ja uusi mahdollisuus :D

   Poista
 4. Kaunista! Minun sitruunapuuni viihtyvät talven sisällä ja kukkivatkin.

  VastaaPoista
 5. Pienet puut ovat todella kauniita. Olen muuten aina toivonut, että Suomessakin kasvaisi sitrushedelmät. Oma sitruuna- ja appelsiinipuu pihalla ovat nyt vain haave.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig