tiistai 10. toukokuuta 2016

Oi ihana lämpö ja kauneus!

Nyt ei meinaa pihahommista tulla mitään, kun koko ajan pitää säntäillä kuvaamassa ja kurkkimassa vinhaa tahtia aukeavia tulppaania. Talvi tuntuu aina niin kovin pitkältä, että pelkään jonkun vievän tämän valoilmiön pois käsistä. Menee hetki tottuessa tähän kaikkeen kauneuteen, valoon ja lämpöön.  

Kuvasin teillekin muutaman. Tässä on vain ensimmäisiä. Koko lämmin puoli pihasta on jo käytännössä yhtä kukkaa. Päätös satsata kerrattuihin ja liljatulppaaneihin syksyllä kannatti. Olen pökertyä onnesta. 


Ei hullumipia nämä kääpiötulppaanitkaan. Luulen, että ensi syksynä hommaan näitä luonnonlajeja lisää. Nissä on jotain karun kaunista. Ja on hupaisaa, kun nämä ovat vain himpun krookuksia isompia.


Aurinkoista viikkoa! Nyt nautitaan.

SHARE:

17 kommenttia

 1. Ihanat tulppaanit. Kiitos kauniista kuvista, näin saan itsekin ihastella tulppaaneja, kun minulla niitä kasvaa vain muutama pieni rupuinen. Ehkä minunkin pitää syksyllä istuttaa tulppaanin sipuleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut, että sipuleita kannattaa upottaa maahan joka syksy, koska ne tuppaavat taantua. Osan nostin ylös viime kesänä, mutta eivät ne silti niin terhakkaasti sieltä nouse kuin nuo uudet.

   Poista
 2. Olen aina sanonut, että tulppaanit eivät kuulu puutarhaani. Mutta parvitulppaani muutti kaiken, rakastuin siihen. Ja nyt pihallani kasvaa paljon erilaisia tulppaaneja, nyt pitäisi hankkia noita luonnonlajeja lisää, ne ovat niin pieniä, suloisia, herkkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonlajit ovat ihan juttunsa. Ne eivät edes tunnu tulppaaneilta. Ne ovat kyllä herkkyydessään vailla vertaansa.

   Poista
 3. Ihanaa väri-iloittelua! Tulput ovat niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jo innolla, kun saan pitkän tulppaanimeri näkymän. On ne ihania!

   Poista
 4. Kauniita! Tänä vuonna tulppaaniaika tulee niin nopeasti, ettei perässä pysy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kai hieman tuo lämpö hellittää. Viileässä ei ole mitään muuta kivaa kuin pitkä kukinta :D

   Poista
 5. Ihana palkinto syksyn panostuksesta. Ja sään viileneminen pidentää mukavasti kukinta-aikaa, vaikka muuten kylmyys ei olekaan niin tervetullutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja yllätyksiä tulee aina. En ikinä muista (muistiinpanoihin katsomatta) keväällä mitä tuli istutettua.

   Poista
 6. Niin tuttuja tuntemuksia! Kesäsekoamus. <3

  Minähän unohdin sipulit syksyllä koreihinsa, ja laitoin ne maahan vasta viikko sitten, ja hyvin näyttää osa nousevan nytkin. Toivottavasti kukkivatkin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin kans ison pussin tulppuja ja narskuja. Kunnossa olevat lykkäsin äkäisenä maahan. Miksi sinne jää aina ne superkerratut ihanuudet :/

   Poista
 7. Ihania tulppuja. Mäkin hurahdin kerrottuihin, ovat luonnossa paljon kauniimpia kuin pussin kuvassa.
  Onko sinulla vinkkiä aluskasvista hedelmä- ja marjatarhaan? Toivoisin jotain rikkaruohoja ehkäisevää ja joka kestäisi hiukan kävelyä, kukkien ihailu ja sadon keruu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä. Kerratut ovat livenä vähän kuin pionit. Mielettömiä!
   Mulla on marjojen alla kuorikate (ja maisemointiknagas) ja sato parani huomattamasti kun kilpailua ei ole. Omenapuiden alle sopii hyvin esim. rönsyakankaali, suikeroalpi, maahumala. Mulla on siellä myös akileijoja, lehtosinilatvoja, kuunlijljoja, posliinirikkoa, varjoliljaa, sormivaleangervoa. Rönsyakankaalit ovat isona lämpäreenä kohdissa mistä pitää päästä kiipeämään puuhun. Tallon kyllä monia muitakin :D

   Poista
 8. Viime kevät oli varsinaista tulppaanien juhlaa, kun kukinta kesti ja kesti ja kesti. Siitä ilahtuneena istutin syksyllä tuplasti enemmän tulppuja, mutta näyttää, etteivät kaikki nouse. Useimmat nousseet ovat vielä nupussa, joten paras on vielä edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesä oli huikea ja hämmentävä. Musta oli outoa että tulput kukkivat pitkälle kesäkuuhun, kun oli jo muiden kasvien aika.

   Poista
 9. Niin kauniita tulppaaneja sinulla! Minäkin olen kokenut jonkin sortin tulppaanihurahduksen. Syksyllä niitä pitää pukata maahan, ja paljon. :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig