keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Iltojen ilo

En muista kesää jolloin olisi ollut näin vähän aikaa omalle pihalle. Työreissujen- ja päivien jälkeen on ihanaa mennä kastelemaan ja kuvaamaan pihaa kaikessa hiljaisuudessa. Heinäkuun lopun valokin on jo erilainen. 


Panostan nykyään kukkia enemmän puuvartisiin kasveihin. Siitä huolimatta pihaan ilmestyy joka kesä uusia perennojakin. Ja kun illalla pihalle menen, silmä hakee automaattisesti auenneita nuppuja. Jokin näissä sytyttää.


Kimalaisia ja perhosia on valtavasti. Joka kukassa tuntuu surraavan joku. Kaukasiantörmänkukka kelpaa myös lepopaikasi monelle surriaiselle.


Pidän heinäkuun lopun sekamelskasta. Vaikka alkukesän selkeys ja siisteys on makuuni enemmän, niin on tässäkin oma taikansa. Perennani kasvavat lomittain ja toivonkin niiden hakeutuvan toistensa lomaan.


Kotipäivän luksusta on se, että ehtii rauhassa blogata töiden lomassa. Huomenna taas reissun päälle.

Onneksi on vielä kesää jäljellä!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Työpäivän jälkeen on rentouttavaa tehdä pieni puutarhakierros, siellä voi nollata täysin työn kiireet ja palata takaisin sisälle onnellisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrokset kieltämättä laskee saman tien. Oma piha on kyllä ihan parasta!

   Poista
 2. Iltakierrokset puutarhassa ovat kenties kesän parhaita hetkiä. Oma rauha ja jännä valo. Siinä yhdistelmä, josta ammentaa energiaa seuraavalle päivälle.
  Kiteytit hyvin tuon heinäkuisen sekamelskan, sillä juuri sellainen fiilis tulee, kun kukkapenkkejä katselee. Minäkin tykkään ehkä enemmän siitä alkukesän vähemmästä runsaudesta ja selkeydestä. Mutta kuten sanoit, on tässä sekamelskassakin oma erityislaatuinen tunnelmansa.

  VastaaPoista
 3. Heinäkuun rehevyys ja runsaus korkeuksiin harottavine kasveineen. Aamuisin on jo kastetta maassa. Kääk! Silti tykkään tästä heinäkuun ylenpalttisuudesta.

  VastaaPoista
 4. Iltakierrosten lisäksi aamukierrokset on tosi mahtavia! Silloin valo on erilaista kuin illalla, ihan kuin se lupaisi intensiivistä päivää, kun iltavalo huokuu mielestäni rauhaa ja seesteisyyttä. Aamu on keltainen, ilta sininen?

  Tsemppiä kesän kiireisiin! Melkein kadehdittaa kesäkiireisyys, valossa kun on niin piristävää tehdä töitä!

  Sini K.
  Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista
 5. Iltakierroksissa on rauhallista, vähän mystistä tunnelmaa. Siinä kaikki kiireet unohtuu ja pää mukavasti tyhjenee.

  VastaaPoista
 6. Iltakierros on ihan best. Omassa rauhassa ilman aikataulua.

  VastaaPoista
 7. Kukkien lisäksi on ilo seurata valon muuttumista keskikesän voimakkasta valosta pehmeämmäksi.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig