perjantai 15. heinäkuuta 2016

Keskikesän kauneimmat

Vaikka viime päivien monsuuni on hieman latistanut keskikesän perennojen ylväyttä, on kukinnasta silti saanut nauttia. Kaikki on vehreää ja hyvinvoivaa, joskin hieman sikin sokin sateen jäljiltä. erityisesti rakastan korkealle kohoavia kukkavanoja.


Komeimpia niistä ovat ritarinkannukset. Sinisen, liilan ja valkoisen sävyiset ritarit ovat nykyään valtavia. Siirsin ne uuteen paikkaan, tein puoli metriä paksun rikattoman multapenkin ja ihmeitä tapahtui. Nyt ne hujopit huitelevat kaltaiseni keskimittaisen naisen korkeudella. Todellinen herrasmieskavaljeeri tämä ritari!


Toinen yhtä korkea ja komea on aitoukonhattu. En tiedä miksi tällä on niin voimakas mummolakaiku. Se sopii loistavasti myös cottage garden-tyyppisiin istutuksiin, kukkii runsaasti ja pysyy normaalisateisena kesänä pystyssä ilman tukea.


Ei sovi myöskään unohtaa malvoja. Sävy on mitä kaunein, koska vaaleanpunaisen joukossa on hiven valkoista ja sävy vihahtaa liilan suuntaan. Oih ja voih! Tämä tosin siementää turhankin innokkaasti viihtyessään.


Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Mummolakasvit rules! <3
  Ne ovat niin varmoja ja kauniita!
  Mahtavan korkea muuten sun aitoukonhattu. Mulla se ei sentään ihan ritarinkannuksen mittoihin yllä.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä istutin ukonhatutkin paksuun multapatjaan niin sama tapahtui kuin ritareille. Käsittämättömän korkeita. Siksi ne nyt vähän kaatuivat sateessa. Suurin osa kyllä varmana tököttää pystyssä edelleen.

   Poista
 2. Ihanat siniset hujopit! Kun saisi viihtymään ne omalla pihallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta näillä tärkein on kalkittu paksu multapohja. Mulla on aika paahteinen piha. Hyvin pärjäävät.

   Poista
 3. Ritarit ovat upeita, meillä jopa nyt paljon mua pidempiä:) Tosin osa niistä kaatui rankkasateilla kun olin laiska tukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tukija. Osa kaatui silti. Ritarit ovat nyt pituuden lisäksi niin muhkeita että tukeminen on melkoinen päänvaiva.

   Poista
 4. Ukonhattu kuulostaakin hyvältä idealta omaan puutarhaan, kiitos vinkistä

  VastaaPoista
 5. Ritarit ovat kyllä upeita, aion kokeilla niiden kylvämistä. Ukonhatusta tulee lapsuus mieleen,sen vuoksi sitä löytyy minunkin pihalta.

  VastaaPoista
 6. Noi on molemmat kyllä niin upeita.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 7. Kyllä - upeita ovat! Ja niin on moni muukin :) :) :) = vaikea valinta.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig