torstai 28. heinäkuuta 2016

Ruukkupuutarhan kukoistuskausi

Heinäkuu on ehdottomasti ruukkupuutarhan paraatiaikaa. Pistokkaista kasvaneet pelargonit ovat ehtineet täyteen mittaansa, petuniat ryöpsähtävät komeasti parvekelaatikon reunan yli ja muhkeat kelloköynnökset kiipeävät jo katon rajassa. Täällä ei ole tietoakaan pihan ylikasvaneista istutusalueista ja heinäkuun sekamelskasta.


Tämän kesän ihastuksen aihe on ollut uusi kukkapöytä. Pelastin ruostuneen häkkyrän vanhempieni tiluksilta metsään hylättynä. Se lienee ollut joskus aikoinaan pöydän jalka tai vastaava. Täydellinen pöytälevy löytyi Viherpeukaloilta. Suuri keraaminen ruukun aluslautanen ei ollut edes kovin kallis. Kaverikseen pöytä sai toisen rompelöydön. Jo vuosia sitten alasajettavasta talosta viidellä eurolla ostettu Bertoian tuoli on rakkain aarteeni.


Sain isältäni vanhan lehtipuhaltimen parvekkeen lakaisua varten. En ollut edes tajunnut tarvisevani sellaista. Nyt pysyy lattiat vimpan päälle siisteinä alati karisevista kesäkukista. En edes tiennyt tarvitsevani sellaista.


Rentoa viikonloppua!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Ihanat pelargonit. Lehtipuhallinta tarvittaisiin täälläkin; sen verran kukkien terälehtiä varisee terassin lattialle.
  Mukavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tulee yllättävän paljon roskaa, kun ruukkuja on kymmeniä. Isä tajusi tytärtään paremmin :D

   Poista
 2. Niin kaunista! <3 Voin kuvitella kuinkaparvekkeella istuskellessa unohtuu kaikki arkiset murheet ja työasiat.
  Mahtavia löytöjä olet tehnyt. Yleensä tuollaiset pelastetut huonekalut ja tavarat ovat niitä rakkaimpia. Ja lehtipuhallin on varmaan kätevä apu.
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 3. Vitsit mitä löytöjä! Ihanaa viikonloppua, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näiden kohdalla on käynyt munkki. Pariin tällaiseen loistolöytöön olen törmännyt :)

   Poista
 4. Kauniita on kukat. Mullakin on lehtipuhallin, se on kyllä hyvä apu.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
  Mun blogiin voi taas liittyä.

  VastaaPoista
 5. Näyttää tosi hyvältä! Töissä joudun aina viemaan roskia taloyhtiöiden roskiksiin ja en voi kun ihmetellä, mitä kaikkea ihmiset heittävät pois, monta aarretta on siis työn lomassa roskiksista lähtenyt minun matkaan ;D Meidän terassi on täynnä koivunsiementä tällä hetkellä. Puhaltimelle olisi töitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sitä samaa siementä joka paikka täysi. Musta tuntuu, että aina on joku koivukausi menossa. Siitepöly, siemenet, lehdet :D

   Poista
 6. Ai hitsi, kun nuo pelakat on niin upean värisiä. Rakastan kaikkea vanhaa ja ruostunutta, pöytäsi olikin mahtava löytö ja sai uuden elämän parhaalta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään vaaleanpunaisista ja valkoisista pelakoista :)

   Poista
 7. Kaunista on :) Lehtipuhallin on kyllä eri kätevä peli!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa hempeää vaaleanpunaa.
  Kaikki kaunis on käytettävä uudelleen, alkuperäisessä tai uudessa tehtävässään. Mietin parhaillaan, mihin käyttäisin vanhan muurinpadan sisällä olleen teräksisen vesiastian. Kansikin sille löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein sellaista kannesta pienen vesiaiheen. Upotin sen tuonne kivikkoon ja laitoin kasveja ympärille. Meihiläiset käy siinä juomassa.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig