perjantai 14. lokakuuta 2016

Tupsuheijastimet

Valon määrän vähetessä olen aina huolissani siitä, onko lapsilla riittävästi heijastimia. Yritän keksiä heijastimen paikkoja muuallekin kuin käsivarteen. Erityisesti selkäpuolelle niillä on aina lisätarvetta. Tein hauskat tupsuheijastimet lasten reppuihin.


Tämän DIY-jutun alkuperäinen ohje on Ruususuu ja huvikumpu-blogista. Linkistä näet miten Anni omansa toteutti. Tähän askarteluun et tarvitse kuin muutaman materiaalin. Lenksut otin vanhoista avaimenperistä, mutta niitä myydään myös askarteluliikkeissä.


Heijastinkangasarkki on 20x30 kokoa. Arkista sai neljä suikaletta.  


Hapsuta suikaleet. Kierrä lanka lenksun läpi ja pujota lankojen päät helmen / helmien läpi. Tupsua vasten kannattaa laittaa iso helmi, niin lopputulos on siistimmän näköinen. Kierrä hapsutettu suikale langan ympärille. Käytin kuumaliimatippoja väliin. Lopputulos on silloin kestävämpi. 


Meillä tupsut korvasivat repun vetolenkit. Tytär tykkäsi lopputuloksesta tosi paljon. Kiersin lenksun myös pojan takin taskun vetoketjun vetimeen. Nämä pysyvät aktiivisella lapsella paremmin kuin hakaneulalla kiinnitettävät heijastimet.


Lyhyt heijastin ei jää myöskään kiinni mihinkään helposti, muttu tupsu keikkuu silti lapsen liikkeen muukaan. Tämä on autoilijan huomion kannalta tärkeää. Jos autoilet, annathan lapsille tietä. Ja muistathan, että lapsi ei huomioi liikennettä vielä aikuisen tavoin. 

Mukavaa viikonloppua!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Kiitti vinkistä ja ohjeesta. Hyvä juttu näissä on myös se, että ne ovat päiväsaikaan huomaamattomia eivätkä heilu pitkän narun päässä häiritsevästi. Tuota heijastinkangasta saa varmaan ihan kangaskaupoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en pidä siitä narusta. Koululaiset eivät myöskään innostu jos vuoraan heidät kymmenellä mainosheijastimella :D

   Poista
 2. Kiva heijastinidea, jossa pallojen väreillä voi tuunata aikuiseenkin makuun sopivan heijastimen. Strömsössä tekivät myös hauskoja perhosia/sudenkorentoja käyttäen heijastinkangasta ja puuhelmiä.
  Vihtiläispojan kuolema on herättänyt meillä päin paljon keskustelua myös heijastimien käytöstä. En tiedä, mikä johti onnettomuuteen, mutta monet autoilijat ovat kirjoittaneet, kuinka aamuisin on tienreunat ja pysäkit täynnä mustia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että lähellä asuvat arvaavat mistä postaukseni kumpuaa. En kuitenkaan hennonnut kirjoittaa siitä. Ihan kamalan surullinen tapaus. Meidänkin kylällä on useita vaarallisiksi luokiteltavia teitä. Moni koulukyytiläinen kävelee ison tien reunaa pysäkille. Ja autot ajavat järkyttävän kovaa ja räpläävät puhelimia samalla. Jotenkin tuntui, että tämä oli vain ajan kysymys.

   Poista
 3. Heijastinliivi olisi ihan paras, mutta harmillisesti lapset alkavat karttamaan sitä, tullessaan tiettyyn ikään:( Tuollaisia tupsuja varmaan meidän neitikin pitäisi ihan mielellään, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heijastinliivit meilläkin on. Pyörien pinnoihin saa myös heijastimet mikä on tosi hyvä. Myös pyörän valoa kannattaa pitää päällä. Musta on hyvä miettiä tapoja, joilla lapset saadaan pitämään näitä.

   Itse kun ajan oman kunnan pimeitä pikkuteitä, niin en silti tajua kuin vasta kohdalla ihmeelllisesti liikkuvan "valoläjän". Ihmisestä ei näy vilaustakaan, heijastimet vaan vilkkuvat. M

   Poista
 4. Hyvä ja erittäin hyödyllinen vinkki!

  VastaaPoista
 5. Nice! Good work...
  Have a lovely weekend!
  Titti

  VastaaPoista
 6. Huh. Nythän mä tajuan, että mulla tai koirilla ei ole heijastinta.. kiitos tästä vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Koirienkin heijastimet on hyvä juttu. Musta ne liivit koirille on hyvä homma, kun karvakavereilla liikkeet on monesti melko vikkeliä :)

   Poista
 7. Turha täällä blogissa muutamalle kymmenelle tai vaikka muutamalle sadallekin ihmiselle teroittaa lasten huomioimisesta. Täekeämpi on omille lapsille opettaa. Ja tyhmät vaan kuolee aikaisemmin, se on luonnon valintaa.

  VastaaPoista
 8. Ihana idea ja kaunis lopputulos. näitähän voisi askarrella lasten kanssa yhdessä ja saisivat antaa heijastimet kavereilleenkin. Mistä tuota heijastinkangasta saa, askartelukaupasta vai ihan kangaskaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin Sinellistä. Olen nähnyt muissakin askartelukaupoissa ja kangaskaupoissa. Kannattaa katsoa, että et ota vahingossa silitettävää kangasta vaan ihan tavallista. Näitä voi hyvin tehdä lasten kanssa :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig